Home > Kortrijk rouwt om overlijden ereschepen Joseph Vandemeulebroecke (88)

Kortrijk rouwt om overlijden ereschepen Joseph Vandemeulebroecke (88)

Geschreven op 2 maart 2022 om 15:17 door Mario De Wilde

Kortrijk rouwt om overlijden ereschepen Joseph Vandemeulebroecke/ De politicus is op 28 februari op 88-jarige leeftijd overleden. Joseph maakte 24 jaar deel uit van de Kortrijkse gemeenteraad, waarvan bijna 10 jaar als schepen. Het stadsbestuur betuigt haar medeleven aan de familie en vrienden van Joseph Vandemeulebroecke.

Joseph Vandemeulebroecke was raadslid van 1 januari 1977 tot en met 31 december 2000 (CVP). Hij was schepen in twee legislaturen, namelijk van 12 mei 1989 tot en met 14 januari 1999. In 2001 kreeg hij de titel van ereschepen van de stad. Joseph was gehuwd met Marie-José Mylle en laat drie kinderen na. Stad Kortrijk geeft inwoners de kans om hun medeleven te betuigen in een rouwregister. Dit kan van woensdag 2 maart tot vrijdag 4 maart tussen 13.30 en 16.30 uur of op zaterdag 5 maart van 9 tot 12 uur in OC De Wervel, Processiestraat 6 in Bellegem. De begrafenis vindt plaats op zaterdag 5 maart om 11 uur in de Sint-Amanduskerk in Bellegem.

“Met het heengaan van Joseph ‘Sefke’ Vandemeulebroecke verliest Kortrijk op korte tijd een tweede ereschepen. Joseph was een tijd schepen van Burgerlijke Stand, maar ook van Landbouw en van Patrimonium. Het maakte dat hij veel onder de mensen was en gekend stond als een beminnelijk man. Hij was ook een échte Bellegemnaar. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden”, aldus Ruth Vandenberghe, burgemeester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.