Home > Kortrijk laat studenten vanaf maandag samen studeren in veilige omstandigheden

Kortrijk laat studenten vanaf maandag samen studeren in veilige omstandigheden

Geschreven op 20 mei 2020 om 09:48 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Kortrijk biedt vier bloklocaties aan waar studenten in alle rust kunnen studeren met respect voor de geldende maatregelen. Studenten kunnen vanaf 25 mei terecht in OC Aalbeke, De Warande, de Sint-Michielskerk en het zwembad LAGO Kortrijk Weide. Het is een traditie dat Kortrijk Studentenstad verschillende unieke locaties zoekt in Kortrijk om open te stellen gedurende de blokperiode. Studenten hebben vaak nood aan een plek weg van thuis om in alle rust te kunnen studeren en houden er bovendien van om samen met medestudenten te blokken. Door de coronamaatregelen leek het lange tijd dat dit niet zou kunnen dit jaar. Vorige week besliste de Nationale Veiligheidsraad om toch studeren in groep toe te laten mits het in acht nemen van heel wat maatregelen. Stad Kortrijk ging meteen op zoek naar locaties waar dit mogelijk is.

Deze vier locaties worden ter beschikking gesteld: OC Aalbeke (ca 30 plaatsen), De Warande (23 plaatsen), de Sint-Michielskerk (12 plaatsen) en het Rest-eau-café van LAGO Kortrijk Weide (ca 30 plaatsen). In totaal kunnen zo bijna 100 studenten terecht op deze locaties. Studenten dienen hun plaatsje wel op voorhand te reserveren. De locaties worden ter beschikking gesteld van 25 mei tot eind juni. Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs: “We kregen veel vragen van studenten die op zoek zijn naar plaatsen om in alle rust te kunnen studeren. We zijn blij dat we dit ook deze blokperiode opnieuw kunnen aanbieden in enkele locaties. Voor vele studenten zal het een verademing zijn om na negen weken binnen zitten terug met medestudenten te kunnen studeren.”

Ruth Vandenberghe, schepen van Dienstverlening en Deelgemeenten: “Na 9 weken ‘blijf in uw kot’ hebben studenten nood aan een ander kot om zich voor te bereiden op de examens. Het blokken moeten ze nog steeds zelf doen, maar met dit aanbod hebben we geprobeerd om de omstandigheden toch wat te vergemakkelijken. Succes aan allen!” Op de locaties zullen de nodige voorzieningen aanwezig zijn om de maatregelen goed op te volgen. De tafels en stoelen zullen worden ontsmet, er zijn handgels aanwezig en de tafels staan op een veilige afstand van elkaar. Ook aan de studenten wordt gevraagd om secuur met de maatregelen om te gaan. Ook in de hogescholen en universiteiten zijn enkele ruimtes toegankelijk om samen te studeren. Deze zijn wel enkel toegankelijk voor studenten van die specifieke school die door hun Stuvo of studie- en trajectbegeleider werden doorverwezen naar deze locaties. Stad Kortrijk en Kortrijk Studentenstad wensen alle studenten heel veel succes met de komende examenperiode.

Alle informatie over de bloklocaties en hoe een plaatsje gereserveerd kan worden, is te vinden op http://www.kortrijkstudentenstad.be/aanbod/bloklocaties

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.