Home > Kortrijk krijgt op 30 november een gloednieuwe internationale veldrit (DVV Trofee)

Kortrijk krijgt op 30 november een gloednieuwe internationale veldrit (DVV Trofee)

Geschreven op 14 juli 2019 om 14:22 door Mario De Wilde

Op zaterdag 30 november zal in Kortrijk een gloednieuwe internationale topveldrit plaatsvinden. Deze nieuwe cyclocross wordt meteen opgenomen in het regelmatigheidscriterium van de DVV Verzekeringen Trofee. De cross in Kortijk heeft groen licht gekregen van de UCI en de KBWB en zal op zaterdag 30 november plaatsvinden. Het evenement is geen extra cyclocross op de kalender, maar een gevolg van enkele wijzigingen op de internationale kalender. Het aantal Vlaamse veldritten op de UCI kalender blijft dus ongewijzigd. De organisatie is in handen van Golazo sports in nauwe samenwerking met de Stad Kortrijk. G&V Energy Group uit Kuurne wordt de naamsponsor van de nieuwe cross in Kortrijk met zijn multibrand tankkaart Caps fuel card, bekend als partner van het Lotto-Soudal Team. Ook Transuniverse Forwarding en de fietsbeurs Velofollies zetten hun schouders onder de nieuwe organisatie.

Klassementscross én live op VRT

Christophe Impens, managing director van Golazo sports: “Kortrijk stond al een tijdje op onze radar maar het was wachten tot er zich op de internationale kalender een opportuniteit voordeed. We hebben onmiddellijk besloten om deze nieuwe veldrit te verwelkomen binnen de DVV Verzekeringen Trofee, ons regelmatigheidscriterium. De cyclocross van Kortrijk verzekert zich hiermee niet alleen van de deelname van de internationale toppers, maar wordt ook live en integraal uitgezonden in Sporza op VRT. Zowel de elite dames als de elite heren. De site en het parcours worden pas in een latere fase bekendgemaakt, maar de organisatie spreekt alvast van een uniek parcours met een prachtige ligging inzake city marketing. “We zullen in de komende weken het parcours nog verder finetunen, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden.”, stelt parcoursverantwoordelijke Erwin Vervecken van Golazo sports.

Trotse Stad Kortrijk

Arne Vandendriessche, schepen van Economie en Sport van Kortrijk , is verheugd met het nieuwe topsportevenement in zijn stad. “Ik ben zelf een fervent fietser en vond dat dé sportstad bij uitstek in West-Vlaanderen een internationale cyclocross verdient. Nooit eerder werd er een A-cross in Kortrijk georganiseerd. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met Golazo sports een mooi evenement zal toevoegen aan de internationale cyclocrosskalender. Zowel voor de Kortrijkzanen als voor de sportfans van buiten de stad wordt 30 november alvast een dag om naar uit te kijken! Onze veldrit komt in een mooi rijtje met oa. deze op de Koppenberg en GP Sven Nys. Als schepen van Economie ben ik dan weer verheugd over de economische return dat dit evenement zal opleveren voor onze stad.”

De kalender “DVV Verzekeringen Trofee” seizoen 2019-2020 bestaat uit de volgende internationale veldritten;

DVV Verzekeringen Trofee

Koppenberg Oudenaarde
1/11/2019

Hamme
17/11/2019

Kortrijk
30/11/2019

Ronse
14/12/2019

Loenhout
27/12/2019

Baal
1/01/2020

Brussel
5/01/2020

Lille
8/02/2020

(©)Foto Corendon

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.