Home > Kortrijk Helpt wil alle Kortrijkzanen bereiken

Kortrijk Helpt wil alle Kortrijkzanen bereiken

Geschreven op 3 april 2020 om 10:14 door Mario De Wilde

Twee weken geleden lanceerde de stad ‘Kortrijk Helpt’. Een initiatief waar mensen die in coronatijden hun steentje willen bijdragen, terecht kunnen. Momenteel stelden al meer dan 300 Kortrijkzanen zich kandidaat om hulp te bieden aan stadsgenoten die het nodig hebben. Om de Kortrijkzanen maximaal te bereiken, worden sinds gisteren 20.000 kaartjes van Kortrijk Helpt verspreid in het stadscentrum. Dit gebied krijgt extra aandacht omdat men er vaak anoniemer woont. In alle flatgebouwen in de binnenstad, waar relatief meer kwetsbare senioren wonen, worden 250 affiches opgehangen in de portalen. Dit doen 10 stadsmedewerkers, waarvan de meeste normaal voor Parko in dienst zijn.

Ook de cover van het stadsmagazine april staat in het teken van Kortrijk Helpt. Zo roepen we iedereen die hulp nodig heeft op om contact op te nemen via het gratis nummer 1777. Daarnaast zijn onze medewerkers al sinds vorige week in de weer om alle 70-plussers uit onze stad telefonisch te contacteren. Ze stellen hen de vraag hoe het met hen gaat, of de mensen zich kunnen behelpen en of zij extra zorgen nodig hebben. Waar nodig schakelen we een vrijwilliger van Kortrijk Helpt in. Van de in totaal 13.390 Kortrijkzanen ouder dan 70 jaar werden er al 5.325 bereikt.

Burgers die zich zorgen maken over iemand en niet zelf kunnen helpen, kunnen dit steeds signaleren via het gratis nummer 1777. Vanuit Kortrijk Helpt wordt dan sowieso contact opgenomen met deze mensen. Onze medewerkers brengen kandidaten van Kortrijk Helpt in contact met zij die hulp kunnen gebruiken. We hanteren hierbij een één-op-één principe om het besmettingsgevaar te minimaliseren. Kandidaten-helpers kunnen volgende taken uitvoeren:
1.Boodschappen doen
2.Warme maaltijden bereiden
3.De hond uitlaten
4.Andere hulp op maat bieden

Intussen hebben al heel wat Kortrijkzanen zich ingeschreven voor Kortrijk Helpt. Wie zich daar nog wil bij aansluiten, verwelkomen we graag. Dat kan door in te schrijven op www.kortrijk.be/kortrijkhelpt.

1 reactie

Hilaire Dewispelaere
Geschreven op 2020-04-16 20:13:28
Geachte Lezer, Deze voormiddag werd er aangebeld en kon ik op tijd opendoen, en stond nog juist een juffrouw –als vrijwilligster van “Kortrijk Helpt”-, op veilige afstand van de voordeur en lag op de grond het infoblad voor 80-plussers “BEDANKT OM IN JE KOT TE BLIJVEN” bedekt door een zakje paaseitjes. Op veilige afstand was er een kort vriendelijk gesprek, waarbij ze de paaseitjes –die ik gerust kan missen- evenwel niet terug wilde nemen. Hierbij wil ik via “Kortrijk Helpt“ mijn dank uitspreken, voor àlles wat door de “Kortrijkse Diensten” en het erbij horende “Vrijwilligerswerk” gedaan wordt om de 80-plussers op een veelzijdige manier te informeren en hulp aan te bieden. Dank voor de brochure, en heel hartelijk bedankt voor àlle inzet. Met een vriendelijke groet, Hilaire Dewispelaere

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.