Home > Kortrijk en kunstencentrum BUDA halen € 500.000 subsidies binnen voor Budascoop

Kortrijk en kunstencentrum BUDA halen € 500.000 subsidies binnen voor Budascoop

Geschreven op 9 januari 2023 om 09:29 door Mario De Wilde

Goed nieuws voor Stad Kortrijk en kunstencentrum BUDA. Minister-president Jambon kende op de valreep van 2022 nog € 500.000 investeringssubsidie toe uit het Fonds voor Culturele Infrastructuur. Stad Kortrijk en kunstencentrum BUDA, die Budascoop uitbaat, dienden daartoe in september samen een dossier in. Zo kan de totale HVAC-installatie in één keer vervangen worden.

“De stadsbioscoop Budascoop blijft een iconisch gebouw en heeft als eerste Belgische multiplex met 5 zalen onder 1 dak ook een grote erfgoedwaarde. Alleen zijn er na bijna 50 jaar intensief gebruik wel wat investeringen nodig om het gebouw future-proof te maken. We werken daarom in nauwe samenwerking met de stad aan een masterplan die alle noden oplijst en becijfert. Dat moet tegen de zomer klaar zijn”, aldus Kristof Jonckheere, directeur van BUDA.

“We zijn ontzettend blij dat Vlaanderen 500.000 euro investeert in de Budascoop. Met stad Kortrijk hadden we zelf ook al 665.000€ voorzien. Zo kunnen we nu dit oud zeer in één keer aanpakken: de nieuwe installatie zal niet alleen zorgen voor een veel groter publiekscomfort voor de vele Budascoop-bezoekers, maar ook een positieve impact hebben op het energieverbruik van het gebouw”, besluit Axel Ronse, schepen van Cultuur. Foto (c) Kortrijk – Jonas Verbeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.