Home > Kortemarks ‘Koesterboekje’ kwam van pas: zés huwelijken in één weekend

Kortemarks ‘Koesterboekje’ kwam van pas: zés huwelijken in één weekend

Geschreven op 6 juli 2020 om 18:18 door Mario De Wilde

Vergeet het ietwat oubollige zwarte trouwboekje: in Kortemark krijgen pasgetrouwde koppels sinds kort een Koesterboekje mee naar huis. Hedendaags, in de nieuwe huisstijl, met gedichten van lokaal talent, en een pak persoonlijker. Het voorbije weekend mocht schepen van burgerzaken Lynn Vermote er niet minder dan zes ineens meegeven.  “Het trouwboekje van vroeger bevatte enkel de noodzakelijke informatie, zoals de artikels uit het burgerlijk wetboek, en liet wat ruimte voor gegevens over eventuele nakomelingen”, schetst schepen Vermote. “Het leek me een goed idee om het boekje een flinke make-over te geven en het in een jasje van 2020 te stoppen, zeker nu de gemeente ook een nieuwe huisstijl heeft.”
Gepersonaliseerd trouwboekje
“Daarom geven we de trouwers sinds kort een ‘Koesterboekje’ mee. Daarin is er ruimte voor foto’s van het trouwfeest, van hun kinderen, van de tijd voor ze elkaar kenden en kunnen ze ook aanvullingen doen: wat ze leuk vinden aan elkaar, waarom ze voor elkaar vielen, noem maar op. Er zijn ook een aantal bladzijden voor wensen van ouders, familie en vrienden.” Voor ze trouwen in het gemeentehuis, neemt de schepen telkens al een foto met de instax-camera. Dat wordt dan al meteen hun eerste trouwfoto voor in het koesterboekje. “Aangezien de huwelijksakte ook niet meer getekend wordt – alles gebeurt nu digitaal -, laten we het bruidspaar en eventuele getuigen ook tekenen in hun Koesterboekje”, aldus nog Lynn Vermote.  “Tot slot wil ik ook nog Freddy Vandermeersch uit Kortemark en Joke Wybo, opgegroeid in Kortemark maar nu uitgeweken naar Ichtegem) bedanken voor hun poëtische bijdrages in het boekje. Ze geven het geheel nog net dat tikkeltje meer charme en cachet.”
Zes nieuwe echtparen
Het eerste weekend van juli bleek trouwens goed in de smaak te vallen bij trouwgrage tortelduifjes: vrijdag 3 juli werd er al een burgerlijk huwelijk voltrokken en op zaterdag was het een komen en gaan in het gemeentehuis en werden nog eens vijf koppels burgerlijk in de echt verbonden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.