Home > Koramic Real Estate en familie Meyhui slaan in Kortrijk de handen in elkaar

Koramic Real Estate en familie Meyhui slaan in Kortrijk de handen in elkaar

Geschreven op 17 juli 2020 om 12:23 door Mario De Wilde

Op het Buda-eiland, het bruisende en historische stadsdeel van Kortrijk, wordt langs de Damkaai de site Meyhui herontwikkeld tot het stijlvol en inspirerend residentieel project ‘Meerlenhof’. Hiervoor hebben Koramic Real Estate en de familie Meyhui een samenwerkingsakkoord afgesloten.
Detailhandel Meyhui Tot eind vorig jaar was de Damkaai de vertrouwde thuisbasis van de detailhandel Meyhui. Na 47 jaar heeft de familie Meyhui afscheid genomen van deze schitterende locatie en maakt de voormalige detailhandel plaats voor het project ‘Meerlenhof’ wat bestaat uit 5 woningen en 19 prachtige appartementen. De naam is een eerbetoon aan de mama van de zaakvoerder Baudouin Meyhui. Marie ‘Mimi’ Meyhui hield van de vele vogels in de tuin van het domein, vandaar deze keuze voor de naam Meerlenhof.

Unieke locatie

Een gedeelte van de gebouwen op de Damkaai, die dateren van 1894 en 1920, worden gerenoveerd en omgevormd tot vijf nieuwe ééngezinswoningen. Ze krijgen elk drie slaapkamers en een privaat terras en tuin. Een uniek gegeven in Kortrijk! Aan de oude Leie-arm komen dertien nieuwe Leie-appartementen. In het binnengebied komen nog eens zes nieuwe park-appartementen, met een sierlijke tuin van 2500m². Het geheel zal het Buda-eiland als groene stadswijk van Kortrijk verder versterken. Het project is gelegen vlakbij de verlaagde Leieboorden en de historische Broeltorens. In een wip sta je in het centrum.

Verkoop “Met respect voor het verleden en met een visie op een duurzame toekomst creëren we hier langs het water een unieke woonplaats”. Dat is het uitgangspunt van architectenbureau Link Lab Architecture en Markland. De officiële verkoop start in het najaar. Vanaf dan worden prijzen, plannen en oppervlaktes vrijgegeven. Kandidaat kopers kunnen zich vanaf nu inschrijven op de onze voorverkooplijst via www.meerlenhof.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.