Home > Koopweekend: straks ontdek je weer eens hoe leuk en hip shoppen het in Brugge is

Koopweekend: straks ontdek je weer eens hoe leuk en hip shoppen het in Brugge is

Geschreven op 24 september 2023 om 14:25 door Mario De Wilde

‘Het hart van onze stad is van vrijdag 29 september tot en met maandag 2 oktober 2023 alweer the place to be om te gaan shoppen en een gezellig terrasje te doen’, weet schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. Brugs Handels Centrum BHC doet haar jaarlijkse koopweekend terug samen met Shopping Smedenstraat. Noteer: de Smedenstraat wordt die dagen niet afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Heel wat belangrijke winkelstraten in de binnenstad zijn tijdens dit Koopweekend wel degelijk autovrij: de Steenstraat, de Wollestraat, de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat. Op vrijdag en maandag is dit vanaf 13.00 uur. Op zaterdag en zondag van 10.00 uur telkens tot 18.00 uur .

Volgende straten nemen alvast deel aan het Koopweekend: Smedenstraat, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Simon Stevinplein, Sint-Salvatorskerkhof, Zilverpand, Nikolaas Desparsstraat, Sint-Jakobsstraat tussen Geldmuntstraat en Naaldenstraat, Sint-Amandsstraat, Kemelstraat, Mariastraat, Wollestraat, Vlamingstraat, Jan van Eyckplein , Academiestraat, Ter Steeghere, Breydelstraat.
In deze straten kunnen de winkels een kraampje buiten zetten. De organisatoren zorgen voor leuke animatie , muziek in de winkelstraten en de handelaars pakken uit met interessante koopjes.

Volop beleving
Met de heraanleg van de Zuidzandstraat en de komst van een aantal nieuwe handelszaken heerst er duidelijk weer ‘een positieve vibe’ in het winkelkerngebied van Brugge. Blijven investeren in beleving door aantrekkelijke winkelstraten waar de shoppers kunnen flaneren en alle ruimte krijgen blijft voor BHC een belangrijk aandachtspunt. Dirk Vanhegen – voorzitter BHC “We blijven ook aandringen bij de eigenaars van de handelspanden om te zorgen voor het onderhouden of opknappen van hun gevels. Dit wordt voor ons het komende werkjaar een aandachtspunt.”

Maar info: www.brugge.be/koopweekend & www.shoppingbrugge.be

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.