Home > Koopjes in West-Vlaanderen: schrijf deze data alvast in je agenda

Koopjes in West-Vlaanderen: schrijf deze data alvast in je agenda

Geschreven op 30 september 2021 om 14:38 door Mario De Wilde

Van heinde en verre trekt men naar het westen van Vlaanderen, waar de mooiste winkelstraten en de gezelligste kerstmarkten hen opwachten. West-Vlaanderen is ook de ideale locatie om lekker te shoppen en koopjes in de wacht te slepen. Neem er alvast je agenda bij, want een aantal events mag je gewoon niet missen.
Stockverkoop Dagen: 31 oktober 2021
Op 31 oktober 2021, van 14 tot 18 uur, vinden de volgende Stockverkoop Dagen in Brugge plaats. Tijdens de stockverkoopdagen kunnen geïnteresseerden antiek, luchters, schilderijen, meubels en decoratie kopen en dat in de unieke setting van het Engels klooster. Het klooster met koepelkerk oogt imposant en kent een mooie geschiedenis. Er verbleven talloze Engelse kanunnikessen die in 1794, onder leiding van priorin Mary Augustina More – familie van Thomas More –, het land ontvluchtten. Onder meer Guido Gezelle overleed in het proosthuis van het klooster, waar hij met “En ‘k hoorde de veugeltjes zoo geerne schufelen” zijn laatste woorden uitsprak. Heb je op 31 oktober 2021 geen tijd? Dan heb je op 28 november een nieuwe kans, opnieuw van 14 tot 18 uur.
Black Friday: vrijdag 26 november 2021
Natuurlijk zullen ook dit jaar op Black Friday winkels in West-Vlaanderen deelnemen. Het is nog even te vroeg om te zeggen welke winkels al dan niet deelnemen, maar grote winkelketens als Vanden Borre, Krefel, MediaMarkt en Fnac bieden in principe elk jaar grote kortingen aan op Black Friday. Ook Coolblue, de van oorsprong online retailer die in het vierde kwartaal een winkel opent in Kuurne, zou deelnemen. Een openingsmoment voor die laatste winkel is er nog niet, dus mogelijk komt Black Friday nog net iets te vroeg voor de winkel die alles doet voor een glimlach.
Cyber Monday: maandag 29 november 2021
Wat Black Friday is voor fysieke winkels, is Cyber Monday voor webshops. Amper drie dagen na Black Friday kan je dan ook online flinke kortingen scoren. In de praktijk is het wel zo dat het onderscheid tussen Black Friday en Cyber Monday in België minder afgelijnd is. Dit wil zeggen dat er ook best wel wat fysieke winkels zijn die op Cyber Monday kortingen toekennen, terwijl veel webshops ook op Black Friday al kortingen verlenen. Er zijn zelfs winkels die het hele weekend of zelfs een volledige week kortingen uitdelen. Hoe dan ook zijn het dagen die je niet mag missen.
Begin van de wintersolden: 3 januari
Na Cyber Monday moeten we even wachten op nieuwe koopjes, want op drie december begint de sperperiode. Gedurende de sperperiode mogen er geen prijsverminderingen worden aangekondigd. De wintersolden starten vervolgens op 3 januari en duren tot 31 januari. De solden zijn strikt gereglementeerd en daardoor ben je dan ook zeker dat je daadwerkelijk koopjes scoort. Volgens sommigen moet je voor de gekste solden in Brugge zijn. In Oostende blijft de kerstmarkt met een gezellige ijspiste vrijwel ieder jaar staan tot net na het begin van de solden, waardoor dit een ideaal moment is om de kuststad te bezoeken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.