Home > Koop eens de Lourdesgrot of de Zavelputten: Waregem heeft zijn eigen Monopolyspel

Koop eens de Lourdesgrot of de Zavelputten: Waregem heeft zijn eigen Monopolyspel

Geschreven op 22 augustus 2023 om 15:22 door Mario De Wilde

Vandaag werd in de trouwzaal van het stadhuis Monopoly Waregem voorgesteld. Initiatiefnemer Groep 24 en burgemeester Vanryckeghem spreken van een geslaagd huwelijk. Deze officiële Monopoly uitgave, gerealiseerd door spellenontwikkelaar Groep 24 en onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het welbekende spelconcept: kopen en verkopen. Alleen doe je dat in deze versie niet enkel met winkelstraten maar wel met de mooiste, meest aantrekkelijke en bekendste plaatsen uit de stad.

Er is doelbewust gekozen voor een uiteenlopende samenstelling op het spelbord, klinkt het: “Op deze manier tonen we alle aspecten die de stad te bieden heeft, en dat zijn er heel wat” aldus Dries Slootmans van Groep 24. “Gaande van de Zuiderpromenade en de Hippodroom, tot Het Pand en CC De Schakel. Naast tal van gekende locaties uit het stadscentrum bevat het spelbord ook duidelijke verwijzingen naar de deelgemeentes. Zo zijn de Zavelputten uit Beveren-Leie, de Lourdesgrot uit Sint-Eloois-Vijve en De Mote uit Desselgem opgenomen in het spel.”

Waregem, stad in galop, is alom gekend voor zijn grote evenementen. Deze konden dan ook niet ontbreken in Monopoly Waregem en vervangen de stations uit het klassieke Monopoly spelbord. Zo zijn Pré Congé, Dwars Door Vlaanderen, Waregem Wintert en uiteraard Waregem Koerse verzekerd van een plaatsje op het bord. Alle vakjes werden trouwens getekend door tekenaar Franky Drappier.

Eerder dit jaar werd er rond het spel een verkiezing/poll georganiseerd om de populairste sportvereniging te verkiezen. De inwoners mochten stemmen op hun favoriet, de winnaar zou een plaatsje op het spelbord vereeuwigd zien. Damesvolley Waregem haalde bijna 2500 van de ruim 12.000 stemmen en wist zo met de eer te gaan lopen. Zij zullen terug te vinden zijn op Monopoly Waregem met hun logo verwerkt in het vakje van Sporthal De Treffer. De Kans- en Algemeen Fondskaartjes werden eveneens aangepast. Zo kan je geld ontvangen door een show te organiseren in CC De Schakel of moet je betalen om je visvergunning voor de Stadionvijvers te vernieuwen.

Monopoly Waregem is beschikbaar in de lokale handel en via www.MONOPOLYSTORE.be/waregem.

1 reactie

Mario Lamote
Geschreven op 2023-08-22 20:43:13
Als er 1 uit komt van Roeselare koop ik hem direct

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.