Home > Kookeet Brugge brengt gastronomische beleving van 31 Brugse chefs op inspirerende locatie Grootseminarie

Kookeet Brugge brengt gastronomische beleving van 31 Brugse chefs op inspirerende locatie Grootseminarie

Geschreven op 18 mei 2022 om 11:11 door Mario De Wilde

De crème de la crème van de Brugse gastronomie verzamelt van zaterdag 24 t.e.m. maandag 26 september 2022 voor de tiende editie van Kookeet in het groene decor van het Grootseminarie. Het gastronomische evenement staat er om bekend Vlaanderen, België en ver daarbuiten te laten genieten van de topkwaliteit die de Brugse restaurants, hotelscholen en producenten te bieden hebben. De vernieuwde aanpak voor deze tiende editie wordt een culinaire zintuiglijke trip boordevol vernieuwende en verrassende eetbelevingen vol smaak, geur en beeld. Bezoekers kunnen kiezen uit vijf eetbelevingen: Uit het vuistje, Op drie wijzen, Rond het vuur, Met de chef en Op zijn best.

Kookeet is al jarenlang dé hoogmis voor foodies. In aanloop naar de komende editie werd de eerder grootschalige formule bijgestuurd, richting innovatie, verdieping en verbreding. Dit jaar verrast Kookeet met een innovatief en kwalitatief concept: maximum 5.000 bezoekers per dag een kwaliteitsvolle zintuiglijke trip aanbieden in het Grootseminarie. Deze groene prachtlocatie zorgt ervoor dat de bezoekers op Kookeet iets beleven wat op restaurant niet kan: de ervaring van gras onder de voeten, eten in openlucht, de geur van houtvuur… Organisator Brugge Plus keert daarom terug naar de basis en vertrekt daarbij van het thema ‘Grond’, de oorsprong van alles.

De keuze voor kwaliteit, de stijlvolle uitstraling en het open karakter zorgen ervoor dat Kookeet zich onderscheidt en een unieke beleving garandeert. In vijf verschillende belevingen brengt Kookeet het verhaal van elke chef; al kokend leren bezoekers meer over drijfveren, inspiratie, welke herinneringen eraan vasthangen, hoe gerecht ontstonden,… Ook voor de voedselbron en de (korte) voedselketen is er aandacht. Bij elke eetbeleving gaan de chefs aan de slag met de gekozen producten en ontdekken bezoekers verrassende gerechten, van amuse tot dessert. Binnen deze bijzondere totaalervaring kan de bezoeker kiezen uit vijf afzonderlijke belevingen.

Uit het vuistje

De keuze voor kwaliteit, de stijlvolle uitstraling en het open karakter zorgen ervoor dat Kookeet zich onderscheidt en een unieke beleving garandeert. In vijf verschillende belevingen brengt Kookeet het verhaal van elke chef; al kokend leren bezoekers meer over drijfveren, inspiratie, welke herinneringen eraan vasthangen, hoe gerecht ontstonden,… Ook voor de voedselbron en de (korte) voedselketen is er aandacht. Bij elke eetbeleving gaan de chefs aan de slag met de gekozen producten en ontdekken bezoekers verrassende gerechten, van amuse tot dessert. Binnen deze bijzondere totaalervaring kan de bezoeker kiezen uit vijf afzonderlijke belevingen. Streetfood en food sharing horen bij de hedendaagse gastronomie in al zijn vormen. Door samen te proeven en te delen, en samen op ontdekkingstocht te gaan langs fascinerende smaken en geuren, wordt ‘eten’ een beleving, een ervaring. De chefs presenteren je gastronomische streetfoodgerechten, ideaal als informele starter, uit het vuistje, of om je culinaire Kookeet-trip mee aan te vatten.

De Drie Wijzen

Drie chefs gaan aan aan de slag met eenzelfde topproduct en benaderen een lokaal ingrediënt vanuit een interessante of onverwachte invalshoek. Benieuwd naar wat culinaire creativiteit vermag? Gevarieerde gerechten, aparte interpretaties en bijzondere smaken verrassen de bezoeker.

Rond het Vuur

Koken op echt vuur is zo oud als de mens. Kookeet neemt de bezoeker mee op een zintuiglijke trip waar alle gerechten ter plaatse op open vuren worden bereid: vlees, vis en groenten, maar ook stoofpotjes of desserts krijgen hier intense, pure smaken. Bezoekers maken kennis met de eeuwenoude oorsprong van onze keuken en laat hen verbazen door de variatie in technieken en materialen: grillen, roken, poffen … ze dragen bij tot de vurigste smaakervaring.

Met de chef

Koken is kunst. In het kooktheater beleven bezoekers de magie van het koken dichtbij het fornuis van de chef; vanop de eerste rij dus. Tijdens deze blind date met ingrediënten weet de chef op voorhand niet met welke producten hij of zij aan de slag zal gaan. De klok tikt, binnen de 90 minuten worden smaakbommetjes op de borden getoverd. En terwijl dat gebeurt, mag de bezoeker even meekijken in het hoofd van de chef: verhalen over achtergronden, inspiratiebronnen, lievelingsproducten, drijfveren … ook dat maakt deze beleving onvergetelijk. *plaatsen voor deze eetbeleving zijn beperkt en moeten op voorhand gereserveerd worden. Max. 50 p.

Op z’n best (VIP)

De meest gepassioneerde foodies worden met deze beleving exclusief in de watten gelegd. Als het ‘op z’n best’ mag zijn, dan laat deze vipbeleving bezoekers in stijl en met extra comfort genieten van een sterrenmenu waarvoor ze niet hoeven aan te schuiven. In de overdekte, gezellig verwarmde en stijlvolle viptent proeven bezoekers in alle rust van overheerlijke gerechten die geselecteerd worden uit de vier voorgaande eetbelevingen en die ter plekke een extra toets krijgen. Het ideale kader om genodigden extra te verwennen of om te netwerken.

In september 2022 zetten deze 31 Brugse chefs hun schouders onder dit culinair event:

“We zien een verschuiving op het gastronomische toneel: de gevestigde waarden maken stilaan plaats voor jong en aanstormend talent en die
verschuiving voel je ook in het programma van Kookeet. Met sterrenrestaurants, vermeldingen in culinaire bijbels als Gault Millau &
Michelingids en drie van de beste topgastronomie-scholen van ons land blijft Brugge dé foodie bestemming bij uitstek. Mensen samenbrengen, samen laten tafelen en genieten in een sfeervol kader is de kracht van gastronomie en dus ook van Kookeet.”, aldus Peter Laloo, chef van restaurant Rock-Fort.

Laurent Law – Amuzee
Diego De Baets – Atelier D
Pieter Lonneville – Atelier Tête Pressée
Pieter-Jan Rombaux – Bistro Rombaux
Karen Keygnaert – Cantine Copine
Stefan Vandaele – De Broodsmid
Erik Ameloot – Den gouden karpel
Steefan Pluym – De Republiek
Jan-Babtist Deldycke – D’s deldycke traiteurs
Niek Ducheyne – Ducheyne Atelier traiteur
Robin Roef – Flavourss
Floris Pannecoucke – Restaurant Floris
Tom De Vos en Tom Van Loock – Fox Flambé
Jan Supply – Goesepitte 43
Liesbeth Danneels – Het Paradijs
Yehudi Meckeren – Het Visioen
David Demeyere – Laissez-Faire

Olivier Monbaillu – La Tâche
Carl Van Oyen – Le Jacobin
Hendrik Dequeker – Locàle
Olivier Lanszweert – Nous
Servaas Van Mullem en Didier Vinke – Pattiserie Van Mullem
Thomas Puype en Dries Cracco -Restaurant Franco Belge
Raoul de Koning – Restaurant Le Mystique
Patrick Devos – Restaurant Patrick Devos
Lien Vandeputte – Restaurant Réliva
Hermes Vanliefde – Peter Laloo – Rock-Fort
Hotel & Toerismeschool Spermalie
Ter Groene Poorte
Eli Vandersnickt – ‘t Werftje
Bart De Cock – Zuid 55
Flanders Culinary Arts Centre.
Kristof Deprez – De Mangerie

Filip Claeys – De Jonkman

Kookeet is al tien jaar dé hoogmis voor foodies en al wie van lekker tafelen houdt. Op een laagdrempelige en gezellige manier maakt het grote publiek kennis met de crème de la crème van de Brugse topgastronomie. De tiende editie verrast met een innovatief concept dat terugkeert naar de basis en kwaliteit vooropstelt in alle aspecten. Maximum 5.000 bezoekers per dag ondergaan een culinaire zintuigelijke trip in een groene prachtlocatie. De nieuwe totaalbeleving wordt gedragen door een verbond van culinaire experts: chefs, voedselproducenten en Brugse hotelscholen. Ze verzamelen van zaterdag 24 t.e.m. maandag 26 september 2022 in het groene decor van het Grootseminarie. Bezoekers kunnen er kiezen uit vijf eetbelevingen: Uit het vuistje, Op drie wijzen, Rond het vuur, Met de chef en Op zijn best.

Praktisch

Zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 september 2022 in het Grootseminarie van Brugge, Potterierei 72, 8000 Brugge. Een ticket voor Kookeet kost € 10. Tickets zijn beschikbaar vanaf 7 juni via www.kookeet.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.