Kookeet (bis) zoekt volgend jaar (einde september) het groen van het Groenseminarie Brugge op
Al negen jaar lang is Kookeet het grootste foodfestival van België met de meeste Michelinsterren en met pieken tot 100.000 bezoekers. Het is een succes dat Brugge op de culinaire kaart heeft gezet en de deelnemende Brugse chefs tot ver buiten Brugge naambekendheid gaf. Vandaag is het tijd voor een nieuw recept. Een grensverleggend culinair verhaal dat de Brugse gastronomie en de culinaire rijkdom op een innovatieve en uitdagende manier in de schijnwerpers zet. Wim Lybaert, gastronoom, verhalenverteller en inspirator, schrijft mee aan Kookeet 2020 dat zal doorgaan in het groene kader van het Grootseminarie aan de Potterierei 72. Deze middag werden alvast de grote raaklijnen voorgesteld. Innovatie, verdieping en verbreding worden de uit te werken ideeën. Inspirator Wim Lybaert kiest voor grond: “Grond is de oorsprong van alles. Alles begint bij goede grond: grond geeft voeding en leven. Het is de basis voor onze moestuin, het terroir voor wijn….wroeten in de grond doet deugd, het is iets wat onze voorouders ook al deden.”
Kookeet 2020 wordt een festival voor de foodies en ook voor de gezinnen want de locatie leent zich daar heel goed voor. De ruime site omvat natuurrijke buitenlocaties, inspirerende binnenruimtes en verschillende plekjes met unieke sferen. Er zal ook veel meer samengewerkt worden met de eigen scholen, zoals Spermalie en Ter Groene Poorte en de driedaagse moet een echt platform worden voor Bruggelingen en mensen met goede smaak. Welke chefs er allemaal zullen meedoen en wat de prijzen zijn, wordt maar pas volgend voorjaar bekendgemaakt.
.