Home > Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist speelt eindelijk de zotte komedie Drinkt God Duvel?  

Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist speelt eindelijk de zotte komedie Drinkt God Duvel?  

Geschreven op 9 maart 2022 om 15:25 door Mario De Wilde

Na twee jaar van annuleringen van de theaterproducties is de volledige ploeg vrijwilligers van het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist er helemaal klaar voor. Op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2022 telkens om 20 u. brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in het Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist) de zotte komedie in ’t Knoks ‘Drinkt God Duvel?’ van Bruno Timp in een regie van Dirk Deckers.

Inhoud 
Theo komt in de parochiezaal binnen. Niemand van de stamgasten kent hem, maar één ding is duidelijk: hij is ‘zo zat als een kanon’ of ‘zo zot als een achterdeur’. Hij beweert dat hij God zelf is. ’t Is zo helder als een klontje dat hij uit een instelling is ontsnapt. En toch… alles wat hij zegt en doet, maakt hem tot een wandelend mysterie: zat, zot of God? Niemand die het nog weet! Het publiek komt het zeker te weten… in ’t Knokke-Heists!

Acteurs 
Veronique Buysse, Luc Merlevede, Heidi Termote, Ann Van Geeteruyen,  André Woussen, Christa Pintelon, Franky Verhegge, Vicky Stuer,  Thomas Coolen, Elke Van Rillaer, Janice Gryson, Johan Storme   (foto: Bert De Nijs)

Regisseur Dirk Deckers 
Dirk: “Een rol in het schooltoneel 60 jaar geleden deed in mij de vonk van het toneel definitief oplaaien. Ik werd lid bij Toneelkring Werkgroep 66 uit Brugge Sint-Pieters waar ik mij als acteur in een elftal producties kon uitleven: Liefde half om half, De bemoeial, Rorate Caeli, Het Lijk is zoek…

In 2007 deed ik mijn regiedebuut bij de Brugse Aloude Hoofdcamere van der Rhetorycken van den Heylichen Gheest (De Camere) met het indringende Frühstuck no future. Later kwamen Au Bouillon Belge, De droommoordenaar, Oscar en Ik ben er ik blijf er. In 2011 regisseerde ik bij Komedie Kateie uit Oostende Vogelvrij. Met De surpriese van Otto Steenkiste kreeg ik in Oostende een nominatie voor de beste regie. Nadien kwam Ze zien zeker zot.  In 2014 vroeg de toneelvereniging Lamme Goedzak uit Brugge Assebroek mij voor Frits en daar volgden nog In de Sacoche, Drinkt God Duvel? en Lijk Gezocht.

In 2015 stichtten we met enkele toneelvrienden Theater XV. Na het succes van Ghostwriter werden nog Friday Girls geboren en het fel gesmaakte Met de zegen van de Heer en En ik dan? En nu voor de ongelooflijke ploeg van het KTKH breng ik met heel veel enthousiasme Drinkt God Duvel?”

Kaarten kosten 9 EURO en zijn te krijgen bij de leden, Cultuurcentrum Scharpoord 050 630 430,   Dirk Timmerman 0479 366610 en Dominiek Segaert 0479 691865 of via www.ktkh.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.