Home > Koningin Mathilde belde met thuisverpleegkundige Celien Gadeyne (Torhout) van Wit-Gele Kruis

Koningin Mathilde belde met thuisverpleegkundige Celien Gadeyne (Torhout) van Wit-Gele Kruis

Geschreven op 16 april 2020 om 14:30 door Mario De Wilde

Het zijn uitzonderlijke tijden voor de thuiszorg. Ook Koningin Mathilde is zich bewust van de grote impact van de coronacrisis op zorgbehoevende mensen die nog thuis wonen en alle zorgverleners die dit mee mogelijk maken. Vanmorgen stak Koningin Mathilde Wit-Gele Kruis thuisverpleegkundige Celien Gadeyne en patiënte Camilla Benoot uit Torhout telefonisch een hart onder de riem. De Koningin merkte op dat het bezoek van Celien voor vele patiënten het lichtpuntje van de dag is. Koningin Mathilde sprak dan ook haar respect en dankbaarheid uit voor alle zorgverleners in de thuiszorg.

Hartverwarmend telefoontje
Zoals steeds gaat thuisverpleegkundige Celien op ronde om haar patiënten met veel warmte te verzorgen. Maar in deze coronatijden is de zorg toch anders dan anders. Voor veel zorgbehoevende patiënten die nog thuis wonen maakt de dagelijkse hulp van een thuisverpleegkundige of -zorgkundige namelijk een groot verschil, niet alleen fysiek, maar vooral ook mentaal. Koningin Mathilde uitte haar dankbaarheid aan collega Celien voor haar inzet in deze moeilijke tijden. Ze nam uitgebreid de tijd om te vragen aan Celien hoe zij het ervaart om nu te werken als thuisverpleegkundige en hoe ze het verschil probeert te maken voor haar patiënten.

Hare Majesteit nam ook de tijd om met patiënte Camilla te spreken, zij werd eind maart opgenomen in het ziekenhuis met coronasymptomen. Dankzij de hulp van haar familie en het Wit-Gele Kruis kan ze nu terug thuis wonen. Camilla gaf Koningin Mathilde mee heel blij te zijn met het dagelijks babbeltje met de collega’s van het Wit-Gele Kruis om wat verstrooiing te hebben: “Zij zijn voor mij een lichtpuntje in deze moeilijke dagen, momenteel komt enkel mijn schoonzoon langs met boodschappen en anders zie ik niemand behalve de verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis. Een groot verschil met hoe mijn dagen er anders uitzien. Ik kijk dan ook elke dag uit naar jullie komst”. Het Wit-Gele Kruis is heel dankbaar voor de tijd die Hare Majesteit nam voor onze collega’s en patiënten. We zijn ervan overtuigd dat dit telefoontje heel wat extra moed en kracht geeft aan al onze collega’s.

Goed ondersteund door het Wit-Gele Kruis de baan op
“We krijgen heel wat beschermingsmateriaal en duidelijke richtlijnen van het Wit-Gele Kruis hoe om te gaan met besmette of vermoedelijk besmette patiënten. Deze steun is zeer belangrijk om met een gerust hart de baan op te kunnen als thuisverpleegkundige en het verschil te kunnen maken voor onze patiënten. We overleggen ook, zoals anders eigenlijk, heel vaak met onze collega’s om de zorg voor onze patiënten af te stemmen. Het grote verschil nu is dat we vooral met elkaar telefoneren of via Skype met elkaar bellen.” Aldus Celien Gadeyne. Een veilige en kwaliteitsvolle zorg blijft dus gegarandeerd bij het Wit-Gele Kruis.

Op de foto: patiënte Camilla Benoot (links) en Wit-Gele Kruis thuisverpleegkundige Celien Gadeyne (rechts)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.