Home > Koningin Astridpark van Brugge krijgt tegen 1 mei dolomiepaden

Koningin Astridpark van Brugge krijgt tegen 1 mei dolomiepaden

Geschreven op 6 maart 2023 om 12:49 door Mario De Wilde

Brugge investeert in het verbeteren van haar Vesten en een aantal parken. “Het is belangrijk dat we optimaal investeren in de wandelpaden op de Brugse vesten en in de parken. Door veel oneffenheden en plassen na regenwater was de toestand van de dolomietpaden sterk achteruitgegaan. Daarom zijn we sinds vorig jaar volop bezig met het vernieuwen van de dolomietpaden. Het nieuwe dolomiet zal het water beter doorlaten, waardoor er geen plassen zullen ontstaan,” vertelt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
Een uitvoering in fasen: nieuwe dolomietpaden
In het voorjaar van 2022 werden de paden in het Graaf Visartpark en het pad tussen de Bloedput en de Karel de Stoutelaan aangepakt. Naar aanleiding van de heraanleg van de Singel en de Buiten Boeverievest werd ook het dolomietpad tussen de Passantenbrug en de Gistelse Steenweg (Buiten Boeverievest) vernieuwd. In een tweede fase in 2022 gebeurde de vernieuwing van het dolomietpad langs de Guido Gezellaan, tussen de Smedenpoort en de Bloedput (kant woningen). In september van vorig jaar kon men het dolomietpad van de Binnen Smedenvest openstellen. Op 7 november werd ook het dolomietpad Buiten Smedenvest terug opengesteld voor lopers en wandelaars. De heraanleg van de dolomietpaden in het Koningin Astridpark ging vanochtend van start met het vernieuwen van de paden in fasen. Eerst wordt het zuidelijke gedeelte, aan de kant van de kerk, vernieuwd. Daarna komt het pad palend aan de Minderbroedersstraat aan de beurt en vervolgens het noordelijke gedeelte. De afwerking van de zuidelijke lob wordt voorzien tegen 1 mei. Na 1 mei werken we de tweede en derde fase verder af.
Het deel waar de aannemer werkt, zal telkens afgesloten worden en is verboden terrein voor voetgangers en fietsers. Eerdere werkzaamheden aan de paden duurden langer doordat fietsers en voetgangers zich toch in de werfzone begaven en zo de onafgewerkte paden beschadigden.

1 reactie

Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-03-07 07:52:29
Ik blijf betwijfelen of onderhoudsintensief dolomiet beter is dan het traditionele asfalt, maar zolang het in parkzones ligt die geen essentiële verbindingswegen zijn, heeft niemand er last van. Het is anders op drukke assen zoals de Begijnenvest of de Bargeweg, waar voetgangers (meestal toeristen) bij regenweer plassen en slijk willen vermijden en dus het fietspad gebruiken, waar ze in conflict komen met de Bruggelingen. Het is al jaren bekend dat het draagvlak voor het toerisme in Brugge langzaam maar zeker afbrokkelt, maar op de Burg is men zich nog altijd van geen kwaad bewust.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.