Home > Komende zaterdagmiddag gaat in Brugge de knip (40 cm haar) er in bij Veerle De Wever

Komende zaterdagmiddag gaat in Brugge de knip (40 cm haar) er in bij Veerle De Wever

Geschreven op 10 augustus 2022 om 09:44 door Mario De Wilde

Veerle De Wever laat komende zaterdag om 13 uur haar paardenstaart van bijna 40 centimeter knippen voor Pink Ribbon, de nationale organisatie die strijdt tegen borstkanker. Dat gebeurt bij Juttu in het centrum van Brugge (Noordzandstraat).    Pruikenmaker en kapper Laurent Mathys zal het knippen op zich nemen. Het gebeuren wordt live uitgezonden op Pink Radio en jij kan erbij zijn!

Veerle laat haar haar knippen om kankerpatiënten te helpen. “Laat ons niet langer aan elkaar vragen “Is alles ok?” maar eerder “Wat kan ik voor je doen?” Haar knippen is een makkelijke manier om steun te betuigen aan borstkankerpatiënten. Terwijl zij door hevige bestraling hun haar verliezen, kunnen wij een deeltje ondersteunen door onze haarlokken te doneren. Een deeltje, want een pruik heeft gemakkelijk 10 strengen geknipt haar nodig. In mijn omgeving heb ik enkele kennissen die op dit moment strijden tegen borstkanker. Zij staan mentaal zo sterk en daar heb ik enorm veel respect voor. Het is een kleine moeite voor elk van ons individueel, maar het betekent zoveel voor hen. Ik zou me heel vereerd voelen, mocht ik door het doneren van mijn haren iemand kunnen helpen.” Zegt Veerle De Wever, medewerker van Pink Ribbon.

Pink Ribbon België zet zich al vijftien jaar lang in voor de strijd tegen borstkanker die in ons land 1 vrouw op 9 treft. Met concrete projecten focust de vzw zich zowel op preventie en vroegtijdige opsporing van borstkanker, als op psychosociaal welzijn van de patiënten en hun omgeving. Haarverlies is een van de meest voorkomende neveneffecten van bestraling. Het is een zware klap om te verwerken en verandert de manier waarop lotgenoten naar zichzelf kijken. Met onze actie Geknipt Voor Haar roept Pink Ribbon iedereen op om een paardenstaart (van minimum 35 cm) te doneren aan het goede doel. De pruikenmakers maken daarmee levensechte pruiken om (borst)kankerpatiënten zich weer goed in hun vel te laten voelen. De opbrengst zal verder worden gebruikt voor de aankoop van hoofdhuidkoelingsmachines in de Belgische ziekenhuizen zodat kankerpatiënten hun haar kunnen behouden.

Kom op 13 augustus om 13 uur naar Juttu in centrum Brugge (Noordzandstraat 54) en maak de haardonatie van Veerle, samen met Pink Radio, live mee! 

 

1 reactie

Van Daele Mieke
Geschreven op 2022-08-11 22:49:49
Door mijn specialisatie als kinesiste , kom ik veel met ( borst) kankerpatiënten in contact. In de loop van mijn werkjaren heb ik de positieve impact van “ natuurlijke pruiken/ kunstwerken” op het psychisch welzijn van deze mensen gezien. Ze hebben hiermee minder snel het gevoel “een stempel als kankerpatiënt” te zijn… Prachtig initiatief en mooi voorbeeld voor vele anderen, Veerle!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.