Home > Komende zaterdag viert Historisch Veurne haar festiviteiten met theater, verhalen en retrokoers

Komende zaterdag viert Historisch Veurne haar festiviteiten met theater, verhalen en retrokoers

Geschreven op 12 april 2023 om 11:56 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 15 april staat ‘Historisch Veurne’ weer op de kalender en Steenkerke staat daarbij centraal. Je maakt tijdens theaterwandelingen kennis met het verleden van één van de meest pittoreske dorpen van de Westhoek. Daarnaast maken we er ook een heus volksfeest van. Een retrokoers palmt de straten van Steenkerke in, op een éénmalig dorpsplein kan je genieten van livemuziek, geniet van een huifkartocht, een gidsbeurt, kunst en zoveel meer!

Theaterwandelingen zijn altijd het uithangbord geweest van Historisch Veurne. De verhalen zijn een mix van fictie met feiten en anekdotes uit de geschiedenis van Steenkerke. De scènes zijn geschreven door Onno van Gelder Jr. De theaterwandelingen starten om 10, 11.30, 14, 15.30 en 17 uur en duren telkens een uurtje. Voor de wandeling betaal je 9 euro. Kinderen onder 12 jaar kunnen gratis mee, maar let op, je betaalt voor een stoel. Neem je jouw kind op schoot, dan kan het dus gratis deelnemen.

Koop je tickets voor de theaterwandeling hier: https://ticketshop.ticketmatic.com/visit_veurne/shop

Animaties

Speciaal voor Historisch Veurne toveren we het centrum van Steenkerke eenmalig om in een gezellig dorpsplein. Het wordt het epicentrum van het evenement, met livemuziek, heel wat animaties en een overheerlijk hapje of drankje.

Livemuziek

13.00u tot 14.30u

Triplesec

15.00u tot 16.30u

Harmonie Sint Cecilia

18.15u tot 19.30u

Augustijn Vermandere

Huifkartocht

Geniet van Steenkerke tijdens een idyllische huifkartocht. Je trekt door onze wondermooie velden richting Eggewaartskapelle en keer dan terug naar het dorpsplein. De tocht is gratis.

Het verhaal van Steenkerke in drie hoofdstukken

Groei en bloei van Steenkerke
Het verdriet van Steenkerke
De monumenten van Steenkerke

De hele dag door kan je mee op tocht. Deelnemen is gratis en je kiest zelf aan welke tocht(en) je deelneemt

Tentoonstelling Willem Vermandere

Tijdens Historisch Veurne kan je ook genieten van kunst! In de kerk van Steenkerke kan je verschillende werken van Willem Vermandere bewonderen.

Steenkerke Verbeeldt

Langs het Titanenpad zullen historische beelden van Steenkerke te bezichtigen zijn.

Retrokoers

Een stalen ros, een sjetten boajtje, vitessen aan de baar en benen vol met haar?! Uitstekend dan heb je alles wat er nodig is om deel te nemen aan het Criterium van de Dokkerende Boeteling, een retrokoers met een ludiek kantje! Er wordt gestart met een proloog van 2,2 kilometer die om 13.30 uur van start gaat. Om 16 uur klinkt dan het startschot van het Criterium zelf voor een wedstrijd van 8 rondes (28,8 km). Iets voor jou? Als Veurnaar kan je trouwens Veurns kampioen Retrokoers worden én een bijbehorend kampioenentruitje winnen.

Een ticket kopen om deel te nemen aan de retrokoers kost je voor 6 euro. Kijken naar de retrokoers is uiteraard gratis.

Koop je tickets voor de retrokoers hier: https://ticketshop.ticketmatic.com/visit_veurne/shop

Jonas Bel, schepen van Cultuur: “”De tweede zaterdag van april is traditioneel onze datum voor Historisch Veurne. Ontdek aan de hand van theaterwandelingen, live-muziek en diverse animaties een culturele invulling van het idyllische dorp Steenkerke!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.