Home > Komende zaterdag en zondag laatste weekeinde van reeks Brugse boekenmarkten

Komende zaterdag en zondag laatste weekeinde van reeks Brugse boekenmarkten

Geschreven op 31 augustus 2021 om 08:47 door Mario De Wilde

Het Comité voor Initiatief Brugge moest door de pandemie zijn grote evenementen schrappen (Tripeldagen, Brugge Feest op 31 december, Sterrenstoet…). Van zodra het kon, was de vereniging toch aanwezig in de Brugse binnenstad, met sfeervolle boekenmarkten langs de Steenhouwersdijk. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Een reden te meer om langs te gaan op de – voor dit jaar laatste – boekenmarkten van 4 en 5 september.

De boekenmarkten die in het eerste weekend van juni, juli en augustus werden georganiseerd, waren de eerste activiteiten die het Comité voor Initiatief inrichtte na de lockdown. Ze werden coronaveilig opgevat en trokken heel wat – vooral particuliere – boekenverkopers aan. Zij kwamen hoofdzakelijk uit Groot Brugge en omgeving. Hun divers aanbod gaf kleur aan deze mooie locatie. Het publiek, zowel kooplustige lezers als toevallige passanten, genoot van het laagdrempelige, sfeervolle initiatief.
Op zaterdag 4 september staan de standhouders er weer, van 9 tot 18 uur. Op zondag 5 september pakken ze nog een laatste keer hun boeken uit, van 10 tot 18 uur.

Extraatje in september: vooruitblik naar Volksspelen van Comité

Het Comité voor Initiatief zorgde op de voorbije boekenmarkten voor een sympathiek extraatje: wie een boek kocht, kreeg een bladwijzertje cadeau. De voorraad is inmiddels op, maar in september zorgt het Comité voor een ludieke sfeerbrenger: bij de boekenmarkten zal er volksspel staan opgesteld. Dat is meteen een verwijzing naar de volgende geplande activiteit van de vereniging; Op zondag 19 september zullen op de Burg van Brugge – na een jaartje schrikkelen omwille van corona – weer oude volksspelen staan opgesteld. Je kunt er naar goede gewoonte gratis je behendigheid (of je geluk) testen.

Standgelden boekenmarkten gaan naar Brugs goed doel

De standplaatsen voor de boekenmarkten werden tegen heel democratische prijzen verhuurd. Bovendien moesten Brugse verenigingen met een sociaal doel die boeken wilden verkopen (Sue Ryder, Aukas Vzw) geen standgeld betalen. De opbrengst van de standgelden van de Boekenmarkten wordt tijdens de Volksspelen van 19 september om 15.00 uur op de Burg overhandigd aan de verantwoordelijke voor de jeugdwerking van het Brugse Kantcentrum.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.