Home > Komend weekend twee tuinvogelevenementen in De Zeven Torentjes in Brugge

Komend weekend twee tuinvogelevenementen in De Zeven Torentjes in Brugge

Geschreven op 7 oktober 2020 om 15:47 door Mario De Wilde

Vogels in je tuin zijn niet enkel aangenaam om naar te kijken en te luisteren, ze hebben ook een heel groot nut. Vogels houden het insectenbestand onder controle. Ze eten muggen, vliegen, wormen…Daarbij zorgen ze ook voor het verspreiden van zaden. “De voordelen van tuinvogels zijn enorm, daarom verdienen ze onze aandacht. Met het tuinvogelevenement zetten we alvast een stap in de goede richting”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

“Als stadsbestuur willen we extra inzetten op tuinvogels en de bescherming ervan. Het doel is om 250 nieuwe nestkastjes in regio Brugge te installeren. We geven hiervoor de aftrap op het tuinvogelevenement, dat komend weekend plaatsvindt op Kinderboerderij De Zeven Torentjes”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Activiteiten

-Komende zaterdagavond 10 oktober houdt comedian, en vooral vogelliefhebber, Begijn Le Bleu zijn lezing ‘Fwiet! Fwiet!’. Hij vertelt over de kick van het vogelspotten, over de waanzinnige verhalen achter sommige vogelsoorten en over zijn reis naar Georgië, waar hij roofvogels ging bestuderen.
-Op zondagnamiddag 11 oktober zijn er gezinsactiviteiten. Gezinnen kunnen er in hun ‘bubbel’ een vogelhuisje in elkaar timmeren en er zijn verschillende creaworkshops voor kinderen.

Daarnaast kan je op de infobeurs over tuinvogels heel wat bijleren en is er een mogelijkheid om je eigen timmerpakket te kopen om thuis bijkomende nestkastjes in elkaar te steken. Ook de weken na het evenement kan een nestkast-pakket aangekocht worden via de Kinderboerderij.

Inschrijving

Inschrijven voor de lezing en workshops is verplicht via: vrijetijd.brugge.be/buitenbeentjes. Een ticket voor de lezing kost €7, voor de workshops betaal je €3.

Meer info: https://www.brugge.be/activiteiten-in-de-kinderboerderij

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.