Home > Komend weekend staat ‘À l’Ostendaise – Noordzeevisfestival’ op het menu met 22 chefs

Komend weekend staat ‘À l’Ostendaise – Noordzeevisfestival’ op het menu met 22 chefs

Geschreven op 16 juni 2022 om 16:34 door Mario De Wilde

Ben je liefhebber van vis en schaaldieren? Noteer dan komend weekend zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. Tijdens de achtste editie van ‘À l’Ostendaise – Noordzeevisfestival’ proef je de creaties van Oostendse chefs tijdens een sfeervol weekend met zicht op zee. Niet minder dan 22 Oostendse chefs bereiden speciaal voor jou een waaier aan topgerechten. Noordzeevis en andere lokale, dagverse producten zijn daarin telkens het hoofdingrediënt.

Luc David

Bakkerij Decock is een artisanale familiebakkerij met een passie voor smaak sinds 1855. Ze bieden een grote variëteit van (desem)broden, heerlijke…

Gérald Piers

In Bistro Bottarga geniet je in een stijlvol interieur van Fusion cuisine. Naast de tijdloze Classics kun je ook genieten van wereldgerechten. Dankzij…

Luc Deklerck

Bistro Mathilda is gehuisvest aan de rand van het Leopoldpark, op een boogscheut van het Casino-Kursaal. De bistro dankt zijn naam aan het bekende…

Steve Declerck

Brasserie Alfons staat voor comfort en gezelligheid, maar vooral voor de dagverse lunchgerechten bereid door chef Steve. Onder het de hashtag…

Danny Cousaert

Een go-to brasserie met verschillende noordzeespecialiteiten zoals tomate crevette en garnaalkroketten. Dicht bij Mu.ZEE, stad en zee. Een adres voor…

Ives Michiels & Diego De Baets

Dineren in Oostende met net dat tikkeltje meer? Brassi, gelegen in de speelzaal van Casino Oostende, is een verborgen parel. Eens je er geweest bent…

De Oesterput

Verlekkerd op al wat de zee je te bieden heeft? Dan kan je in de seafood bar van De Oesterput terecht voor dagverse schaal- en schelpdieren met als…

Chefs van Hotelschool Ensorinstituut Oostende

Hotelschool Ensorinstituut Oostende nam in 2019 haar intrek in de FoodBox, een gloednieuw gebouw met degelijk uitgeruste vaklokalen met aandacht voor…

Frederick Debusschere

Elke nacht mengt Fijnbakkerij Debusschere de beste grondstoffen tot authentieke pistolets, brood en overheerlijke boterkoeken. Alles wordt vervaardigd…

Koert Haesebrouck

Lunchen in een historisch pand, in het midden van de duinen, met zicht op zee. Dat is Fort Napoleon, de belevingsbrasserie. Geniet van de heerlijke…

Stefanie Snoeck

Galerie BeauSite is zonder twijfel een van de mooiste en best gelegen zaken van de hele Noordzeekust. Adem het zilte, proef de ongereptheid en dompel…

Sam Vancoppenolle

Waar vroeger Jan’s Café huisde, vind je nu ‘Gastrobar Sam’. Dezelfde gezelligheid en warmte, maar toch een frisse en vlotte sfeer met de beleving van…

Kevin Beirens

Histoires d’O is een uniek plekje op de zeedijk tussen het Kursaal en de Rock Strangers. Nergens is de dijk breder aan de Vlaamse kust. Nergens is de…

Daorung Kaenphutsa

Deze nieuwkomer in de Gault&Millau-gids verrast je door lokale producten een Thaise twist te geven. Chef Daorung Kaenphutsa alias Juen’s passie werd…

Tom Vanhaecke

Tom Vanhaecke van Le Bassin is ambassadeur van de North Sea Chefs en gekend voor zijn overheerlijke visgerechten zoals gebakken zeetong, bouillabaisse…

Peter Moyaert

Bij Mange Tout kom je voor een echte restaurantbeleving. Wisselend menu volgens de seizoenen, met enkel Noordzeevis en ambachtelijke producten uit de…

Olivier Willems

‘Chocolat’ is een bekende Brits-Amerikaanse film. De chocolaterie verandert door haar magie het leven van de inwoners. In Oostende hebben ze met…

Vida Acquaro

Ristorante Marina is al bijna 50 jaar een vaste waarde in Oostende. Ook op de nieuwe locatie op Oosteroever blijven Vida en haar team trouw aan de…

Jan Liebrechts

Restaurant North is gelegen op de hoek van de Zeedijk en de Northlaan. Je kunt er tafelen met een uniek zicht op zee en strand. Bij mooi weer kunt je…

Vito Centomani

La vita è troppo breve per mangiare e bere male – Het leven is tekort om slecht te eten en te drinken. Geniet van een authentieke beleving, omringd…

Steven Verriest

Net buiten de stadskern, in Stene, kun je terecht voor heerlijke, Italiaans geïnspireerde gerechten. Roccia is een ideaal adresje voor een gezellige…

Michiel Rabaey

STORM, het restaurant van voormalig Ter Duinen-docent Michiel Rabaey en zijn vrouw Nathalie Hiele, bevindt zich op de prachtig heraangelegde Hendrik…

Noël Declercq

Toope, een trendy zaak op de Groentemarkt in Oostende, zorgt dagelijks dat jong en oud culinair verwend worden. Toope staat voor dagverse en lokale lekkernijen….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.