Home > Kom een stukje hip New York ontdekken in Urbancafé Lippensgoed in Wingene

Kom een stukje hip New York ontdekken in Urbancafé Lippensgoed in Wingene

Geschreven op 18 juni 2020 om 18:42 door Mario De Wilde

Sinds gisteren wordt er in Bulskampveld al volop aan proefdraaien gedaan om tegen morgen en komend weekeinde alles feilloos te laten verlopen voor de grote ouverture van Urbancafé Lippensgoed in Wingene. Daar verwelkomden de nieuwe uitbaters, Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeck gisteren reeds hun eerste gasten en die waren behoorlijk enthousiast. Beiden kennen het klappen van de zweep want ze runnen ook al enkele jaren The Shelter, de succesrijke bistro van het Zwin Natuur Park. Beiden starten vol enthousiasme Urbancafé Lippensgoed in Bulskampveld. Het wordt zondermeer een hippe foodbar/bistro met prachtig terras en buitenbar.
Enthousiaste ondernemers
Johan Deman en Anne-Marie Van Meulebroeck, beiden vijftigers, zijn echte ondernemers. Johan heeft reeds jaren ervaring in de horeca als uitbater maar ook als consutant. Anne Marie werkt nog steeds als educatief medewerker bij de Gezinsbond. Anne-Marie: “We baten ook reeds enkele jaren The Shelter uit, een prachtige bistro op een unieke locatie aan het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Daar werkten we een volledig nieuw concept uit waar de klanten kunnen bestellen via iPads. Ook groepen, bedrijven en families vinden hun weg naar The Shelter voor etentjes, recepties en events op een werkelijke unieke plaat. Er komt dan ook een zeer divers publiek op af en dit maakt het er aangenaam vertoeven. Ook in Urbancafé Lippensgoed willen we een toffe en aangename sfeer creëren.”
New York vide
Johan en Anne-Marie hebben van de zaak in Bulskampveld een hippe Urbancafé gemaakt met een easy New York vibe. Een eigentijdse zaak, zeg maar, midden de prachtige natuur. Johan: “Voor de invulling van het concept focussen we op duurzaamheid en streekproducten. We werken, net zoals in The Shelter, met eerlijke producten van bij ons en gaan voor een gezonde ‘feel good’ keuken met verse gerechten die uitsluitend in huis gemaakt worden. Tijdens het traject ‘Zee van smaak’ van Westtoer die we volgden inspireerde Filip Claeys van de Jonckman ons bijv. om enkel te werken met Noordzeevis en vooral geen scampi’s te serveren. Wij eindigden als beste kandidaten uit een finale van vier kanshebbers en daar waren we bijzonder blij mee.”
Natuur naar binnen

Deze week werd de laatste hand gelegd aan de inrichting van het restaurant : “We willen in onze Urban foodbar de natuur naar het terras en naar binnen brengen” Er komen veel planten en we brengen houtstructuren en smeedijzeren toetsen aan. Er komt zowel hoog als laagzittend meubilair, evenals comfortabele en toegankelijke zitplaatsen voor de iets oudere klanten. We willen inzetten op een leuke plek voor iedereen.”
Mobiele buitenbar
De nieuwe exploitatie zal uit vier delen bestaan. Buiten komt een toffe bar en een leuk terras. Binnen zijn er het Urbancafé/bar, de bistro/restaurant en de feestzaal. Johan: “Voor het terras kiezen we niet voor de klassieke bediening. Op drukke dagen en bij mooi weer kan een groot terras een grote troef zijn maar ook een uitdaging. Daarom werken we met een mobiele buitenbar die we kunnen openen op een drukke dag. Mensen kunnen dan meteen aan de bar buiten bestellen en hun drankjes meenemen, als ze ook eten bestellen krijgen ze op dat moment een foodbuzzer mee. Met deze aanpassingen zouden we op drukke dagen toch kunnen zorgen voor een vlotte en snelle service.”
Enthousiaste medewerkers gezocht
Johan en Anne-Marie: “Voor de opstart van onze nieuwe zaak zijn we nog op zoek naar een aantal vaste medewerkers, studenten en flexi medewerkers. Ook zin om bij ons te komen werken? Stuur gerust een mailtje met je gegevens naar directie@theshelterknokke.be. Met onze Urban-Vibe willen we jong en oud bereiken.”
Studeren in het restaurant
“We staan open voor nieuwe trends en zijn bereid om in te spelen op bestaande noden. Zo willen we ook jongeren de mogelijkheid bieden om in groep te studeren in de feestzaal. Jongeren zijn vaker op zoek naar plaatsen waar ze samen kunnen studeren. De bibliotheken zitten vaak overvol, dus willen wij hen deze mogelijkheid aanbieden”, vertelt Deman. “Wij hopen om over een aantal jaar een gevestigde waarde te zijn in Beernem en terug te kijken op een vlotte opstart. We hopen een leuke sfeer kunnen creëren en dat mensen zich relaxed voelen bij ons”

3 reacties

Rudy Bruyneel, Brugge
Geschreven op 2020-06-19 08:23:38
Beste zaakvoerders, vorig jaar hebben we met ons bedrijf al eens een bezoek gebracht aan The Shelter in Knokke en dat beviel ons bijzonder goed. Een inspirerende omgeving, een uitgebreide kaart met voor elk wat wils en een snelle en vriendelijke service. Heel veel succes ook in Wingene. Rudy Bruyneel, Brugge
Firmin De Waele
Geschreven op 2020-06-19 08:18:40
Eindelijk een nieuwe wind die door Bulskampveld waait. Het was lang wachten maar ik ben er de voorbije dagen al regelmatig gepasseerd en het ziet er heel mooi uit. Komend weekeinde mogen jullie ons zeker verwachten. Firmin De Waele en heel de familie, Oostkamp
Petra
Geschreven op 2020-06-18 20:44:47
Proficiat aan de nieuwe uitbaters! Het ziet er zeer gezellig uit! top! Mocht u foldertjes hebben van jullie zaak stuur ze gerust op, onze gasten van de vakantiehoeve zullen met plezier langskomen, en wij ook natuurlijk ;-) www.vakantiehoeve.be

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.