Home > Kom dat zien: maar liefst 10 volledig nieuwe creaties op eerste Reiefestival in Brugge

Kom dat zien: maar liefst 10 volledig nieuwe creaties op eerste Reiefestival in Brugge

Geschreven op 2 augustus 2023 om 05:14 door Mario De Wilde

Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het eerste Reiefestival in de Brugse binnenstad. Hoog tijd dus om nog wat laatste festivaltips in de kijker te zetten. Het Reiefestival brengt maar liefst 10 volledig nieuwe creaties, die gedurend het festival in première gaan. Hieronder lichten we er drie voor jullie uit, namelijk EARTH (Robbert & Frank Frank & Robbert), T-2123 (Barbara T’Jonck) en Locus iste (Benjamin Verdonck). Allen zijn ze gebaseerd op het thema ‘Geloof’. Ontdek hieronder waarom je hun premières op vrijdag 18 augustus 2023 zeker niet mag missen.

Ontdek ook hoe je het Reiefestival al vanaf 7 augustus (je leest het goed!) kan beleven op het strand van Zeebrugge & welk populair Brugs café jullie tijdens het Reiefestival zal verfrissen in onze festivalbar.

EARTH — ROBBERT & FRANK FRANK & ROBBERT
Met een groepje van vier deelnemers duik je tijdens EARTH in een leeg universum waar je samen een big bang veroorzaakt. Dat universum betreed je aan de hand van een Virtual Reality-bril. Vervolgens bezoek je elkaars onderbewuste door te tekenen, te fantaseren en te associëren. Met analoge elementen zoals krijt en klei, creëer je samen een nieuwe, unieke wereld. De performance maakt plaats voor rust en ruimte in deze drukke tijden.
Interactief spel
Locatie: Sebrechtspark
Prijs €15 / -26 €7,5

T-2123 — BARBARA T’JONCK, DONIA JOURABCHI & ELIAS CAFMEYER
De audiowandeling T-2123 neemt je mee naar het jaar 2123, waar stemmen en geluiden uit het verleden worden weergegeven in het historisch centrum van de stad. T-2123 verkent een leven na een klimaatcatastrofe en stelt tegelijkertijd vragen over onze huidige relatie tot het heden en het verleden.
Geluidswandeling
Locatie: Parcours rond concertgebouw Brugge
Prijs €15 / -26 €7,5

LOCUS ISTE — BENJAMIN VERDONCK, LUCAS VAN HAESBROECK & JORIS VERDIN
Benjamin Verdonck en Lucas Van Haesbroeck maken met hun kijkkasten een nieuwe compositie voor de Joseph Ryelandtzaal, de voormalige kerk van het Theresianenklooster. De bijpassende muziek wordt uitgevoerd op het orgel, door Joris Verdin. Dompel je onder in dit indringende schouwspel van licht en schaduw, van luiken, diepe tonen en heel veel touwtjes. En laat alles los: ruimte en tijd, oordelen en opinies, keuzes en beweringen. Geef je volledig over aan de ervaring en laat de werkelijkheid die je kent varen.
Performance
Locatie: Joseph Ryelandtzaal
Prijs: €15 / -26 €7,5

VOORPROGRAMMA IN ZEEBRUGGE
KAPITEIN NEMO — NARWAL
In Zeebrugge meert er al vanaf 7 augustus een bijzondere tentboot aan. Spring aan boord van de boot van Kapitein Nemo. Voel de wind door je haren en laat je in vervoering brengen door de magische klanken van de oceaan waar muzikale archipels de gedachten doen dobberen. Kapitein Nemo is een dromerig luisteravontuur voor kleine en grote zeevaarders van 6 tot 106 jaar.
Luisteravontuur
Locatie: strand Zeebrugge (aan Icarus Surfclub)
Prijs: €7 / -26 €3,5

FESTIVALBAR HOSTED BY DE REPUBLIEK
Geen festival zonder bar, geen betere host voor deze bar dan De Republiek! Als Stadsmaker met Grand Café brengt De Republiek haar frisse dynamiek en gastvrijheid voor de gelegenheid naar het Reiefestival. Samen transformeren we het binnenplein van Hof Arents (Dijver 16, 8000 Brugge) tot een bruisend festivalcentrum.

WAAR KOOP IK MIJN TICKETS?
Er zijn zowel gratis als betalende voorstellingen. Tickets voor het betalend programma kun je kopen

Via wwww.reiefestival.be
Van zodra je je programma hebt samengesteld, kan je de gewenste voorstellingen in je winkelmandje plaatsen. Het is een uitvoerige lijst met voorstellingen. Vind je de gewenste voorstelling niet meteen? Typ dan de titel of uitvoerder in de zoekbalk bovenaan de lijst.

Bij In&Uit
Bestel je tickets bij één van de medewerkers aan de balie van In&Uit (’t Zand 34, 8000 Brugge). In&Uit is dagelijks open van 10.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. Op zondag is In&Uit enkel open van 10.00 tot 14.00 uur. Je kan zowel cash als met bancontact betalen.

In het festivalcentrum
Van 14 augustus tot en met 20 augustus kun je ook in het festivalcentrum in Salon Arents (Dijver 16, 8000 Brugge) tickets kopen. Je kan zowel cash als met bancontact betalen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.