Home > Koksijde Vooruit en Open VLD Koksijde-Oostduinkerke starten samen gemeentelijst

Koksijde Vooruit en Open VLD Koksijde-Oostduinkerke starten samen gemeentelijst

Geschreven op 5 januari 2023 om 08:17 door Mario De Wilde

Het team van Open VLD Koksijde-Oostduinkerke en dat van Koksijde Vooruit kiezen ervoor om de krachten te bundelen met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het nieuwe Vlaamse kiesdecreet moedigt partijen aan om samen te werken en geheime voorakkoorden uit de wereld te helpen. Beide partijen gaan voor eerlijke politiek en transparante communicatie zodat de Koksijdenaar weet waarvoor hij kiest als hij in oktober 2024 z’n stem uitbrengt. Op die manier kan ook de campagne gaan waarover ze moet gaan; inhoud.

Met deze samenwerking zetten we tegelijkertijd in op continuïteit en op vernieuwing en bundelen we de sterktes van de twee partijen in 1 gemeenschappelijke lijst. Maximaliseren van het potentieel van onze gemeente en het verhogen van de levenskwaliteit van alle inwoners van Koksijde, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen, staat voorop. Later in 2023 maken we meer bekend over deze nieuwe, gezamenlijke gemeentelijst.

Reactie Open VLD, burgemeester Marc Vanden Bussche: “Door ervaring en verjonging aan elkaar te koppelen willen we behouden wat goed is maar ook open staan voor nieuwe ideeën. We zetten in op vernieuwing en verjonging zonder onze stokpaardjes en vaste waarden uit het oog te verliezen. Als pater familias ben ik trots op deze samenwerking. Ik kijk er bijzonder naar uit om deze ambitieuze ploeg te trekken, te begeleiden en te coachen. Het blijft goed wonen in Koksijde, daar mogen jullie op rekenen.”

Reactie fractieleider van het onafhankelijke Koksijde Vooruit, Elwin Van Herck: “Ons DNA blijft ongewijzigd: de inwoner staat centraal. We werken hard aan een ambitieus programma dat we samen schrijven en met duidelijke beleidsacties. De goede zaken gaan we behouden en we vernieuwen waar nodig voor een nog beter Koksijde. Net zoals vorige verkiezingen willen we als sterk team onze kwaliteiten laten zien maar dan nu als één blok, samen met Open VLD Koksijde-Oostduinkerke. We geloven oprecht dat we zo nog veel meer kunnen realiseren binnen onze prachtige gemeente.”

1 reactie

Rik Stekelorum
Geschreven op 2023-01-05 17:06:20
Alle succes gewenst. Ik word te oud om die "show" nog mee te spelen. Maar deze maal liefst geen verkeerde informatie verspreiden. Jullie zijn onafhankelijke Koksijde Vooruit. En niet vermelden dat jullie de voortzetting waren van de "sp.a" van voorheen. Die valse info heeft ons een zetel afgesnoept. En nu is het nog meer misleidend met die nieuwe naam "Vooruit".

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.