Home > Koksijde tooit kleurrijker dan ooit

Koksijde tooit kleurrijker dan ooit

Geschreven op 18 mei 2020 om 16:07 door Mario De Wilde

Deze morgen werd een regenboogzebrapad aangelegd in Koksijde. Op een prominente plaats in de Zeelaan, vlakbij de Poort. Omdat we trots zijn in Koksijde. Trots op onze gemeente waar iedereen mag zijn wie hij is, en we voluit gaan voor een gemeente zonder discriminatie of vooroordelen. Vorig jaar lanceerden we de regenboogkast, gevuld met info over holebi-thema’s, die onze gemeente rondreist, en nu gaan we nog verder door het aanleggen van een regenboogzebrapad in het hart van onze gemeente.

De voorbije dagen wapperden ook de regenboogvlaggen op verschillende locaties in Koksijde in het kader van de internationale dag tegen holebi en transfobie op 17 mei (IDOHAT). Traditioneel is juni ook pride-maand en worden in België en wereldwijd heel wat activiteiten georganiseerd. Corona steekt ook hier dit jaar jammer genoeg een stokje voor.

Schepen Lander Van Hove: “We beseffen dat beleid meer is dan een vlag hijsen of het aanleggen van een zebrapad. Met Lokaal Bestuur Koksijde willen we een stapje verder gaan en ondertekenen we in het najaar het regenboogcharter, om dit thema nog beter in het beleid te verankeren. Onze beleidsmedewerker diversiteit en gelijke kansen zal ervoor zorgen dat ook de volgende jaren de nodige aandacht blijft gaan naar thema’s zoals dit en er verder meer draagvlak voor gecreëerd wordt.” Ons diensthoofd communicatie Ilse Chamon vat het prachtig samen in een gedicht. Want liefde is liefde, ongeacht kleur en geslacht.
#Liefde(s)kleurt-je
Krachtige kriebel? Helemaal smoor?
Partij plausibel? Ga ervoor!
Liefde laat zich niet verklaren.
Aan alle kleurrijke paren
mik hemels(en)hoog
Droom die regenboog!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.