Home > Koksijde-Oostduinkerke is deze zomer helemaal klaar om kinderen te verwennen

Koksijde-Oostduinkerke is deze zomer helemaal klaar om kinderen te verwennen

Geschreven op 3 augustus 2020 om 12:55 door Mario De Wilde

Koksijde-Oostduinkerke is helemaal klaar om kinderen te verwennen. Water, strand, natuur, bootjes, potvis Valentijn, Vlieg, zeepbellen en nog veel meer plezier voor jouw bubbel. We geven je graag een overzicht.

Strandbad in Oostduinkerke
Na een stormachtig voorjaar is er goed nieuws over het openluchtzwembad in Oostduinkerke. Het unieke openluchtzwembad op de Zeedijk is al vanaf 1 juli opnieuw toegankelijk.

Praktisch: elke dag van 8 tot 19 uur, met shiften van 1 uur (omkleedruimte toegankelijk vanaf 15 minuten op voorhand), effectieve zwemtijd bedraagt 50 minuten, toegangsprijs is 3 euro. Dit seizoen geen gebruik van abonnementen en tienbeurtenkaarten. Door de coronaveiligheidsmaatregelen zijn er geen ligzetels en douches beschikbaar.

Waterpark Sunparks Oostduinkerke
Yeah! Vanaf 1 juli is het waterpark elke dag geopend. Het drijvende speelparadijs dat is aangemeerd heeft een oppervlakte van 1000 m² met meer dan 33 hindernissen. Toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar, zowel voor gasten die in Sunparks verblijven als voor gasten van buitenaf.

Nieuws uit het Duinenhuis: de deuren zijn terug open!
Goed nieuws voor de liefhebbers van de prachtige natuur, want het Duinenhuis is terug open. 7 gidsen staan klaar om beperkte groepen te ontvangen, mits voorafgaande inschrijving.

Praktisch: Bezoekers moeten op voorhand reserveren en kunnen maximum 30 minuten blijven. Per tijdslot zijn er vier gezinnen/bubbels toegelaten.

Wandelzoektocht
Gezinnen die graag wandelen en hun kinderen iets bijleren, moeten de wandelzoektocht van het natuureducatief centrum Duinenhuis doen. Natuur, cultuur én plezier in één! De totale tocht is 12 km lang, maar bestaat uit 3 aparte, kortere routes.

Praktisch: info te vinden in het Duinenhuis, bij de dienst Toerisme en in het bezoekerscentrum De Doornpanne.

Elektrisch bootje varen in Wulpen
Een pleziervaartochtje op het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, hoe leuk is dat niet! Een toffe gezinsactiviteit waarbij een vaarbewijs niet nodig is.

Familiezoektocht voor zeebonken
Een woeste ontdekkingstocht voor families en zeebonken werd uitgewerkt door het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. De hele zoektocht is veilig en coronaproof!

Gratis Openluchtexpo: Potvis Valentijn op het museumplein
Het is nog een paar jaar wachten tot het skelet van potvis Valentijn zijn finale rustplaats krijgt in het museum. Maar deze zomer komt hij tot leven op de grote raampartijen bij het binnenplein van NAVIGO-museum. Illustratrice Penelope Deltour brengt de zeereus op monumentale wijze heel dichtbij. Mét potvisweetjes en het volledige verhaal van Valentijn van Sint André.

Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde
In de Duinenabdij is er een middeleeuwse schattenzoektocht voor het gezin – met tips van Vlieg – waarbij leuke gadgets te winnen zijn. Voor speurneuzen tot 12 jaar die de schatten durven zoeken!

Fietseluren, de nieuwe Westkustfietstocht én een gezinsvriendelijke wandelzoektocht
Fietseluren is een doldwaas avontuur op de fiets voor jong en oud. Op ludieke wijze worden de fietsers op deze tocht langs weiden en bossen gestuurd en fietsen ze letterlijk door een stripboekdorp. Wie graag in zijn bubbel fietst, kan hier genieten van 15 km gek plezier. Fietseluren is dan ook coronaveilig.

Data: 6 augustus – 13 augustus, vertrek is tussen 16u – 20u op het Theaterplein in Koksijde. De kostprijs: 2 euro/persoon. Leuk extraatje: aan de start krijg je een stripverhaal (resumé van de fietstocht) per gezin. Inschrijven kan via: http://fietseluren.be/koksijde/

Tip: Geen fiets? Huur er dan eentje bij de lokale fietsverhuurders of gebruik de deelfietsen.

Ook de nieuwe Westkustfietstocht is een aanrader voor families en gezinnen evenals de gezinsvriendelijke wandelzoektocht van 6 km met start en aankomst aan het toerismekantoor van Koksijde-bad.

Kinderactiviteiten
Naast al deze mooie activiteiten zijn er ook nog tal van korte activiteiten die doorgaan op of nabij de dijk in Koksijde-Bad, Oostduinkerke-Bad en Sint-Idesbald: zeepbellen blazen, krijttekenen, schilderen op doek, fotokaders maken, en ga zo maar door.

Praktisch:
Toerisme Koksijde-Oostduinkerke
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Tel: +32 (0)58 51 29 10
E-mail: toerisme@koksijde.be
www.visitkoksijde.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.