Home > Koksijde goes Jamaica ‘Feel and taste the Rythm’ Sanka

Koksijde goes Jamaica ‘Feel and taste the Rythm’ Sanka

Geschreven op 8 november 2022 om 09:01 door Mario De Wilde

Eind november mogen twee leraren, chefs van de Koksijdse hotelschool ‘Ter Duinen’, Dries Cloet en Bart Denys, hun Belgische kookkunsten tonen. Dit tijdens de Belgische week, in opdracht van de ambassade te Kingston (Jamaica).

Van 18 tot 25 november willen ze de gasten kennis laten maken met Belgische producten. Chocolade, frietjes maar ook stoofvlees mag hier niet ontbreken. Ze nemen ook de lokale kazen uit de Westhoek, potjesvlees, speculoos mee naar deze verre bestemming. Onze typische puntzakjes voor de frietjes krijgen een persoonlijke tekst, gemaakt door de leerlingen van de eerste graad voeding. Van andere Belgische klassiekers maken ze samen met de Jamaicaanse chefs en hun lokale grondstoffen een nieuwe Caraïbisch versie. Omgekeerd willen de Belgische chefs ook culinaire kennis meebrengen uit Jamaica. Dit willen ze op 8 december samen met de leerlingen van het 7de jaar wereldgastronomie voor het brede publiek aanbieden via ‘Goût-Monde’, een culinaire avond in de hotelschool van Koksijde. Tekst en foto’s Gino Ester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.