Home > Koffiestraat in Heule wordt schoolstraat op proef

Koffiestraat in Heule wordt schoolstraat op proef

Geschreven op 25 februari 2021 om 13:00 door Mario De Wilde

In Heule wordt de Koffiestraat – net naast de school Spes Nostra – uitgetest als schoolstraat. Concreet betekent dit dat gedurende een half uur voor en na het einde van de schooltijd de straat autovrij gemaakt wordt. Op deze tijdstippen is er wel doorgaand verkeer mogelijk te voet of met de fiets. De proefperiode start op maandag 8 maart en loopt tot begin april.

Akkoord tussen stad, schooldirecties en ouderraad
Als de school start of gedaan is, heerst in de koffiestraat een drukte van auto, fiets- en wandelverkeer. Om op die momenten de verkeersveiligheid voor de leerlingen te verhogen zijn de stad, directies van de omliggende scholen en de ouderraad tot een akkoord gekomen om de schoolstraat uit te testen. Op deze momenten wordt de volledige Koffiestraat verkeersvrij gemaakt. Men zal de straat vanaf de Mellestraat dus niet meer kunnen inrijden. De parking van de school is gedurende die uren ook niet bereikbaar. Bewoners kunnen de straat wel nog uitrijden.

Concreet wordt de Koffiestraat verkeersvrij gemaakt op volgende momenten:

-Maandag, dinsdag, donderdag: 8u10 – 8u40 en 15u45 – 16u15
-Woensdag: 8u10 – 8u40 en 11u25 – 11u55
-Vrijdag: 8u10 – 8u40 en 14u45 – 15u15

“Dit is de derde schoolstraat in Kortrijk. We zijn zeer blij dat we tot een gedragen akkoord kwamen om dit uit te testen. Met een beetje goede wil van iedereen zal dit project slagen en kunnen we evolueren naar een echt veilige schoolomgeving”, aldus Axel Weydts, schepen van mobiliteit
Evaluatie
De proefperiode loopt van 8 maart tot het begin van de paasvakantie op 2 april. Daarna volgt een evaluatie. Welk effect heeft de schoolstraat op mobiliteit en parkeren in de omliggende straten, hoe ervaren de buurtbewoners de schoolstraat, … Omwonenden, ouders, leerkrachten en belanghebbenden kunnen bij deze evaluatie hun ervaringen, input en suggesties meegeven, om daarna te beslissen om de schoolstraat al dan niet permanent te installeren. De bewoners ontvingen vandaag een infobrief over het proefproject.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.