Home > Koester pakt half december uit met Kerstconcert in de Sint Jan De Doperkerk te Beveren-Leie

Koester pakt half december uit met Kerstconcert in de Sint Jan De Doperkerk te Beveren-Leie

Geschreven op 20 november 2022 om 09:48 door Mario De Wilde

Drieëntwintig jaar geleden pakte Beveren-Leie uit met een eerste ‘Koester’-benefiet-concert. Naar aanleiding van het overlijden van zijn neef Steven zette initiatiefnemer Carlos Meersman een muzikale avond op. Het waren vooral mensen uit de vrienden- en kennissenkring van Steven Meersman die dat eerste benefietconcert muzikaal gestalte gaven. En ‘gedragen’ door een ijverige stuurgroep kon “Beveren Koestert” een forse som overmaken aan vzw Kinderkankerfonds. De waardering voor het werk van Prof. Yves Benoit, voorzitter van de Raad van Bestuur van de vzw. Kinderkankerfonds, en zijn team bleef de voorbije jaren onder de Bevernaars sterk aanwezig. In 2011 organiseerde een enthousiaste werkgroep een tweede benefietconcert. Met de medewerking van de Sint-Gregoriuszanggilde gaven Carlos en Marc Meersman inhoud en vorm aan het muzikaal-artistiek project “Two Brothers & Koor” , waarvan de CD-opname voorgesteld werd op het concert van 11 maart 2011. Opnieuw resulteerde dat tweede ‘Koester’ initiatief in een flink bedrag ten voordele van vzw Kinderkankerfonds.

Op 18 oktober 2014 werd een derde hoofdstuk aan het Koesterverhaal toegevoegd. Niet enkel de ‘Two Brothers’ Carlos en Marc maar ook de drie Beverse koren Sint-Gregoriuszanggilde, Awira en Sinjado (aangesterkt door het kinderkoor Maria’s Vreugd Deerlijk) en heel wat Beverse artiesten verleenden hun medewerking.
Een vierde ‘Koester’-benefietconcert, een kerstconcert… zou dat niet een passend initiatief zijn, vijfentwintig jaar na het overlijden van Steven Meersman. En zou dit muzikaal optreden, ingelijst in een warme Kerstsfeer, niet aanzetten tot extra belangstelling. De werkgroep neemt die beide momenten vast en prikt het Koester concert op zaterdag 17 december 2022, om 19.00 uur in de Sint Jan De Doperkerk te Beveren-Leie. Met bewerkingen van diverse Kerstliederen door Dirk Vermeir en onder zijn vakkundige leiding belooft het Koester Kerstconcert een boeiende en hartverwarmende muzikale avond te worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.