Home > Knotsgekke tweede helft beslist ouderwetse Kortrijkse derby: Aalbeke-Marke: 3-4

Knotsgekke tweede helft beslist ouderwetse Kortrijkse derby: Aalbeke-Marke: 3-4

Geschreven op 15 november 2022 om 12:30 door Mario De Wilde

Een goede ouderwetse voetbalderby daar gingen Aalbeke Sport en KFC Marke voor. Met 70 eters en een tot op de nok volle kantine dus konden we spreken voor de wedstrijd van een succes wat de Footlunch betreft in samenwerking met Heat uit Lauwe. Naast het veld ook met meer dan 300 genoteerde supporters wat ons met medewerkers en spelers over de 350 deed brengen! Op dan naar de essentie van deze affiche, de wedstrijd zelf. 2 rode kaarten voor onze Blauwe Uilen, en terechte, 7 doelpunten in totaal, kortom aan entertainment en spektakel geen gebrek gisteren in onze 056 Arena! Aalbeke Sport – KFC Marke, 3-4!

We beginnen ons verslag eigenlijk 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd. We nemen op het veld namelijk jammer genoeg afscheid van onze #7 Kjell Braem die genoodzaakt na 3 kruisband blessures en operaties doorheen zijn voetbalcarrière. Na verschillende adviezen besliste Kjell om officieel de schoenen aan de haak te hangen na 4 seizoenen doorgebracht te hebben bij de Blauwe Uilen. Kjell zorgde in het seizoen 2018-2019 mede voor de promotie naar 3de provinciale dankzij jawel.. een doelpunt in Marke in de laatste eindronde wedstrijd. Het tweede seizoen werd donkerder gekleurd door in het tweede deel van het seizoen opnieuw zijn kruisbanden gescheurd te hebben. Kjell kwam nog terug met vooral vorig seizoen 12 goals in 17 wedstrijden maar helaas sloeg het noodlot opnieuw toe. We wensen hoe dan ook Kjell veel plezier in de volgende sporten die hij wilt uitoefenen en het genieten van momenten met familie en vrienden & uiteraard een levenslang abonnement op de 056 Arena!

Marke met snel doelpunt, Aalbeke met controle zonder gevaar & 2 rode kaarten

Over naar de wedstrijd nu, de wedstrijd is nog niet op gang gefloten door burgemeester Ruth Vandenberghe samen met schepen van Sport Wouter Allijns en matchsponsor Medhi De Brabandere of we hebben al de eerste kansen en doelpunt. Na 2 minuten spelen is Simen Demeyere gevaarlijk op een center/schot en gaat zijn poging via Vervaeck in corner. 2 minuten daarna maken onze Blauwe Uilen een fout aan de rand van de 16. Achter de bal Gerben Nijerinck die het leer via de muur voorbij Debuyck krijgt. 0-1 na 4 minuten spelen, een koude douche voor onze Blauwe Uilen. Daarna volgt een kleine studieronde van 15 minuten waar we vooral het uitgevallen van Simen Demeyere noteren. Achteraf bekeken ook een stevige fout van Kontogom want Demeyere kan niet verder en voor de helft voorbij is, is zijn enkel helemaal dik geworden. Na 16 minuten spelen zijn we dan toch nog eens gevaarlijk, de bal gaat via Khefif in corner na een mooie actie van Lefebvre via de rechterkant. Daarna krijgt Marke 2 goede kansen, eerst Menghis via de rechterkant in de handen van Debuyck en daarna mist Kontogom zijn schot volledig dicht bij doel en gaat de bal via Cappelaere toch nog in corner.

Na 25 minuten spelen, opnieuw Aalbeke die in combinatie met De Winter en Neves, Khefif kunnen bereiken, die probeert uit de draai Vervaeck te verrassen maar geen gevaar, een schot in de handen van de Markse keeper. 1 minuut later opnieuw Aalbeke, Lorenzo Maucer krijgt DE kans aan de tweede paal maar kan helaas niet goed afdrukken. Zijn poging gaat vreemd genoeg naast. 7 minuten later opnieuw Aalbeke met Jan De Winter ditmaal, ook een poging vanop afstand in de handen. Aan de overkant dan Kontogom, maar die kan Debuyck niet verrassen. We zijn dan 40 minuten ver in de partij. Een minuut later beginnen de kopjes te dansen. Neves gefrustreerd na enkele foutieve afbraken in zijn spel frustreert zich aan de zijkant en duwt Nijerinck naast het veld. Scheidsrechter is onverbiddelijk en haalt meteen de rode kaart uit ter verwondering van de Fransman. Nijerinck zal later in de wedstrijd ook nog gewisseld worden mede door die actie. We gaan met zijn tienen verder denk je dan maar 2 minuten later gaan we opnieuw de mist in bij een lange bal, Debuyck zit er naast en haalt Kontogom neer. Opnieuw rood voor de Aalbeekse goalie. Over naar 9 dus. Kort daarna gaan we de rust in, vol frustraties.

Overbodige 2de helft? Of toch niet?!

Met 9 man moet Aalbeke een 0-1 achterstand ophalen, een onmogelijke opdracht denk je dan. Dat is het ook wanneer Marke het tempo opvoert. Er komt ruimte vrij en dus ook kansen. De 1ste is ook meteen raak wanneer Menghis gewoon van dichtbij het leer voorbij Lorenzo Mauceri trapt via de rechterkant. Onze nummer 11 ruilt zijn aanvallende rol trouwens om in doel te staan gezien we geen doelman op de bank hebben.

Daarna krijgt Aalbeke ook de mogelijkheid tot een antwoord, Yanis Khefif kan afduwen en zijn poging gaat in corner. Die zorgt op zijn beurt niet voor gevaar integendeel bij een corner van Marke in minuut 56 kan Sybren Schotte een defintieve plooi leggen in de wedstrijd. Hij kopt in de 1e zone de bal tegen de netten. 0-3 nog voor het uur. Match gespeeld?

Het antwoord is neen. Nolan Lefebvre zorgt voor gevaar via de linkerzijde als tweede waarschuwing. Marke krijgt kansen maar maken die niet meteen af. Het duurt tot de 70ste minuut wanneer Balcaen de 0-4 op het scorebord tovert. Die blijft echter niet lang slaan. Coach Derycke gooit zijn laatste 2 kaarten op tafel met het inbrengen van Loosvelt en Souhail.

Aalbeke krijgt aan de linkerkant ter hoogte van 25-26 meter een vrije trap. Cossart deponeert de bal in de 16 op het hoofd van Lefebvre die binnenkopt voorbij Vervaeck. 3 minuten later begint de remontada helemaal wanneer Libbrecht hands ziet van Vantieghem in de 16. De bal gaat op de stip en Nolan Lefebvre neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal in twee keer binnen. 2-4 met nog 12 minuten te spelen! Marke beeft ondanks het overtal en komt niet echt meer aan spelen toe, counters worden niet afgemaakt, we noteren ook een parade van Lorenzo Mauceri die net boven de lat duwt. Loosvelt krijgt in de 80ste minuut een mooie kans maar niet eenvoudig, zijn volley gaat net over. 5 minuten voor tijd dan een echt delirium wanneer Lefebvre nogmaals zijn duivels ontbindt en de verdediging oprolt en de bal tot bij Loosvelt brengt, die schiet het leer voorbij Vervaeck, 3-4 met nog enkele minuten te gaan! De wilskracht van onze Blauwe Uilen zal dan toch niet beloont worden. Khefif probeert in volley de 4-4 te scoren maar Vervaeck houdt de bal met een ware parade uit zijn doel. De wedstrijd eindigt op 3-4, een knotsgekke tweede helft met veel overgave, mooie kansen voor beide ploegen, fantastische doelpunten. Propaganda voor 3de provinciale.

Het Klassement & Eindejaar / Nieuwe jaar.

Na 11 speeldagen staan Marke en Aalbeke met gelijke punten mede aan de leiding echter kon Otegem zijn wedstrijd niet afwerken de dag ervoor op het veld van Jong Helkijn. Wordt vervolgd dus met nog 19 speeldagen te gaan is het klassement van 3de provinciale zeer spannend. Wij kijken nu uit naar de wedstrijd op het veld van Emelgem-Kachtem op zaterdag 19 november, aftrap om 19u00!