Home > Knokkenaars Lore en Patrick lanceren app voor last minute reservaties in de beste restaurants

Knokkenaars Lore en Patrick lanceren app voor last minute reservaties in de beste restaurants

Geschreven op 10 maart 2022 om 12:07 door Mario De Wilde

De start-up YEAT stelt enthousiast haar nieuwe app voor. YEAT wil restaurantbezoekers snel en ‘last minute’ een tafeltje laten boeken bij hun favoriete restaurant, zonder dat weken op voorhand vast te leggen. Ook voor restauranthouders is de app welkom. Zij kunnen dankzij de app tafels snel en eenvoudig weer vrij geven. YEAT wordt begeleid door accelerator Start it @KBC, het grootste start-up netwerk van België. Je kent het, leuke middag met vrienden, genieten in het moment en dan beslissen om een stukje te eten. Op drukke dagen en in de leuke restaurants is dat geen eenvoudig verhaal. YEAT zorgt ervoor dat je in een oogopslag ziet waar het wel zou kunnen, last minute en snel. De app laat je de favoriete restaurants uit je omgeving (of de omgeving waar je wil eten) vastleggen. Als er daar een tafeltje vrij is, krijg je een eenvoudige melding en kan je de reservering aannemen. Voor de gebruikers is het super simpel, en leuk om te gebruiken.

De app toont vandaag een lijst van 120 restaurants, waar je als foodie een keuze uit kunt maken. Alleen restaurants die zijn opgenomen in één van de gidsen Gault & Milau of Michelin, komen erin. Als er in één van deze zaken, die je hebt “gefavoriet”, een tafel vrijkomt, krijg je meteen een notificatie op je telefoon en kan je instant beslissen of je de vrijgekomen tafel neemt of niet. Voor restauranthouders is het kinderspel om hun vrijgekomen tafeltjes snel door te geven en last minutes op te vullen, want YEAT werd ondertussen al 19.000 keer gedownload. “Het idee is ontstaan vanuit eigen ervaring”, lacht Lore Aerts, co-founder van YEAT. Lore verzorgt al enkele jaren de optimalisatieflow van de restaurantboekingen bij het succesvolle, bekroonde Thaise restaurant Boo Raan in Knokke-Heist.

Lore en Patrick De Langhe, eigenaar van het restaurant, werden regelmatig geconfronteerd met het fenomeen van last minute annulaties of no-shows. “Heel frustrerend” vertelt Patrick, “zeker wanneer je die dag al tientallen mensen telefonisch hebt moeten ontgoochelen omdat je volzet bent. Als er nu onverwachts een tafel vrijkomt, wil je mensen instant kunnen verwittigen dat ze welkom zijn. YEAT zorgt voor die elegante en snelle oplossing. Yes Eat!”

Iedereen blij!
Er is geen financieel risico aan YEAT verbonden voor de restauranthouder. Als de tafel niet gereserveerd wordt, betaalt de restaurateur ook niets. Ondertussen bouwt YEAT volop aan integraties met de grootste reservatieplatformen, waardoor het nog makkelijker wordt voor restaurants om deze business booster te gebruiken. De app is gratis voor elke foodie en heel eenvoudig te gebruiken. Je kan hem downloaden in de Google Play Store of de Apple App Store.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.