Home > Knokke-Heist zoekt vrijwilligers om tijdens IRONMan-weekend een handje toe te steken

Knokke-Heist zoekt vrijwilligers om tijdens IRONMan-weekend een handje toe te steken

Geschreven op 30 mei 2023 om 11:06 door Mario De Wilde

In september 2022 nam de Sportdienst Knokke-Heist afscheid van de Zwintriathlon en Halve Triatlon Knokke-Heist en dit na respectievelijk 22 en 3 edities. Met gemengde gevoelens, maar vooral fierheid zagen we dat de wereldwijde marktleider in het organiseren van triatlons onze aanhoudende inspanningen om een uniek triatlonverhaal te brengen wist te waarderen. Na meer dan 10 jaar afwezigheid zal IRONMAN met de IRONMAN 5150 Knokke-Heist (zaterdag 16 september, start vanaf 10 uur) en de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist (zondag 17 september, start vanaf 9 uur) vanaf 2023 weer actief zijn in ons land. De Sportdienst Knokke-Heist zal dit mee faciliteren en IRONMAN van heel nabij adviseren, o.a. wat het zoeken en aansturen van vrijwilligers betreft.

Takenpakket tijdens het IRONMAN-weekend
Om alles in goede banen te leiden is IRONMAN op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. In samenspraak met IRONMAN heeft de Sportdienst Knokke-Heist een bevragingsformulier ontwikkeld waarin alle taken vervat zitten. Beide triatlons vinden plaats in het weekend van 16 en 17 september 2023, maar vanaf woensdag 13 september 2023 starten de voorbereidingen met o.a. het samenstellen en inpakken van de tassen voor de deelnemers, de opbouw van de wisselzone en de opbouw van de merchandise shop.
Om dit in deze fase zo duidelijk mogelijk te maken, is er in het bevragingsformulier bij elke taak een pop-up toegevoegd met een korte beschrijving van de opdracht. Je zal merken dat de opdrachten heel uiteenlopend zijn. Zo is er ongetwijfeld voor elk wat wils. Je kan actief zijn in het wedstrijdsecretariaat, aan de start van het zwemgedeelte, seingever op het fiets- of loopparcours, een bevoorradingspost bemannen of helpen aan de aankomst en nog zoveel meer … Het bevragingsformulier bevat een chronologische opsomming van al deze taken.

Wil jij één van onze helpende handen worden? Neem dan snel contact met ons op! Je kan dit doen door hier te klikken en het bevragingsformulier in te vullen. In navolging van de standaard werkwijze, heeft Sportdienst Knokke-Heist aangedrongen bij IRONMAN om jouw engagement passend te honoreren. Naast een vrijwilligersvergoeding, een T-shirt en rugzak van IRONMAN zal je ook gestalte geven en bijdragen tot het succes van deze 2 internationale topsportevents.

Waar en wanneer vrijwilliger zijn?
Woensdag 13 september, donderdag 14 september en vrijdag 15 september staan volledig in teken van de voorbereidingen. Op vrijdag 15 september om 12 uur gaan we dan officieel van start met de opening van het wedstrijdsecretariaat in het casino.

De IRONMAN 5150 Knokke-Heist vindt plaats op zaterdag 16 september, met een rolling start van 10 tot 10.30 uur. De laatste triatleet wordt aan de aankomst verwacht om 15 uur. Op zondag 17 september gaat de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist van 9 tot 10.30 uur van start. De laatste triatleet wordt aan de aankomst verwacht om 19 uur. De duur van je taak is natuurlijk afhankelijk van je gekozen ta(a)k(en). De opgegeven timing verbonden aan elke opdracht is ook indicatief. Opdrachten kunnen ook gecombineerd worden. Traditiegetrouw nemen we enkele weken voor het event contact op om je medewerking te checken en een tijdje later bezorgen we je dan een taakomschrijving.

Contact & info
Wens je meer informatie? Neem zeker contact op met Nathalie Suvée – nathalie.suvee@knokke-heist.be – T 050 630 480 (Copyright foto’s: Ingo Kutsche for IRONMAN)

1 reactie

Ton Den Breejen
Geschreven op 2023-05-31 17:02:49
Wilt u mij het bevragingsformulier mailen? Dank u wel. Met vriendelijke groet, Ton Den Breejen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.