Home > Knokke-Heist waarschuwt onruststokers met strenge optredens en boetes

Knokke-Heist waarschuwt onruststokers met strenge optredens en boetes

Geschreven op 17 juni 2021 om 17:19 door Mario De Wilde

De afgelopen dagen was het schitterend strandweer, maar helaas gingen de aangename temperaturen ook gepaard met overlast in Knokke-Heist. De kustgemeente draagt waarden als kwaliteit en netheid nochtans hoog in het vaandel en het gemeentebestuur is dus absoluut niet te spreken over het publiek dat de afgelopen dagen voor overlast zorgde. Het bestuur waarschuwt de onruststokers dan ook dat het elke vorm van overlast streng zal aanpakken. Wie zich niet houdt aan de gedragsregels, zal een proces-verbaal en GAS-boete krijgen. Ontblote bovenlijven, sluikstorten, overdreven snelheid met luidruchtige wagens, andere mensen lastig vallen of je wassen in de openbare fonteinen kan echt niet in Knokke-Heist!

Structurele maatregelen

Burgemeester Piet De Groote zal daarom op federaal niveau ten zeerste aandringen op versterking van de lokale politie om wantoestanden zoals vorig jaar te vermijden. De afgelopen dagen heeft de lokale politie Damme/Knokke-Heist hoe dan ook reeds schitterend werk geleverd om de overlast zoveel mogelijk aan te pakken. De veiligheidsdiensten hebben mede door het uitgebreide cameranetwerk en de inzet van de mensen op het terrein tientallen pv’s uitgeschreven. Ondertussen zijn zowel het gemeentebestuur van Knokke-Heist als de lokale politie op de achtergrond volop bezig om structurele maatregelen te nemen om de problemen in de toekomst te beperken. Het is een werk van lange adem maar Knokke-Heist wil er absoluut prioriteit van maken om zijn kernwaarden te beschermen.

Om zwerfvuil op de stranden te vermijden zijn er momenteel reeds 220 vuilnisbakken geplaatst. Daarvan vormen er 24 een afvaleiland voor restafval en pmd aan elke reddercontainer. Tegen 1 juli komen er daar nog eens 20 stuks bij. Op de zeedijk zelf staan er 65 van hetzelfde type en nog eens 6 compacterende containers. Het Autonoom Gemeentebedrijf voor StadsOntwikkeling (AGSO) voorziet dit jaar 115 ondergrondse containers voor restafval en glas in de toeristische zones.

Dit voorjaar lanceerde Knokke-Heist alvast opnieuw een dresscodecampagne om mensen er op te wijzen dat ontblote bovenlijven enkel thuishoren op het strand en de dijk. Een online campagne met bekende influencers en wegmarkeringen in het straatbeeld moeten mensen daar bewust van maken. Vorige week plaatste men ook nog eens 40 grote waarschuwingsborden op het strand. Daar staat duidelijk op te lezen dat muziekboxen, hondenpoep en afval niet thuishoren op het strand. Wie zich hieraan niet houdt krijgt een geldboete van 350 euro. Wie het riskeert om met ontbloot bovenlijf in de straten te lopen, mag dezelfde som neertellen. Volgens de algemene politieverordening is in de badplaats elke vorm van buurtlawaai (gezang, geroep, muziek,…) dat de openbare rust onnodig verstoort, verboden.

Het gemeentebestuur wijst er de bevolking ten slotte op dat wie verdachte toestanden opmerkt, dit beter meteen meldt aan de politie via T 050 619 619 eerder dan berichten en foto’s op sociale media te posten. Dit laatste kan mogelijks veel discussies op het internet teweeg brengen maar lost het probleem niet op. Een simpel telefoontje naar onze politie resulteert daarentegen in een snelle interventie en kan er toe bijdragen dat de inbreuk op heterdaad wordt vastgesteld en gesanctioneerd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.