Home > Knokke-Heist voert bouwstop in tijdens het weekend in toeristische zone

Knokke-Heist voert bouwstop in tijdens het weekend in toeristische zone

Geschreven op 21 december 2021 om 08:30 door Mario De Wilde

Knokke-Heist wil haar imago van kwalitatieve kustgemeente kracht bijzetten en besliste om vanaf 1 april 2022 in de toeristische zone bepaalde werken niet meer toe te laten. Het zal vanaf dan niet meer mogelijk zijn om werken uit te voeren die hinder en overlast in de omgeving kunnen veroorzaken door onder meer geluid, stof, trillingen of geurhinder. Bovendien mag je dan ook de openbare weg niet privatief gebruiken voor (bouw)werkzaamheden.

Vaste constructies zoals een torenkraan, vaste kraan, werfkeet, enz. vormen hierop een uitzondering. De maatregel is telkens van toepassing vanaf vrijdag 22 uur tot en met maandag 7 uur. Deze bepaling ligt vast in een gewijzigd lokaal politiereglement die de gemeenteraad op 25 november 2021 goedkeurde. De beslissing kwam tot stand na overleg met de confederatie bouw. Als compensatie voorziet het politiereglement dat het vanaf 1 december 2021 toegestaan is om vanaf 7 uur in plaats van 8 uur geluid producerende werkzaamheden aan te vatten.

De gemeente Knokke-Heist kiest voor deze aanpassing aan het politiereglement om haar imago als kwalitatieve kustgemeente kracht bij te zetten. Deze bouwstop tijdens het weekend verbetert enerzijds de beeldkwaliteit van inwoners, bezoekers en tweedeverblijvers in de toeristische zone. Zo kan deze groep genieten van de rust en de prachtige omgeving in Knokke-Heist zonder beeldhinder van bestel- en vrachtwagens. Anderzijds, zorgt een bouwstop in het weekend voor meer veiligheid op de weg, wordt de openbare rust gevrijwaard en komen zo extra parkeerplaatsen vrij voor shoppers.

De nieuwe maatregel is een toevoeging op de huidige bouwstop in de toeristische zone. Die bepaalt dat er vanaf de eerste maandag van juli tot en met de laatste zondag van augustus geen werken mogelijk zijn. Afbraakwerken mogen uitgevoerd worden tot 15 juni.

Het lokale politiereglement kan je nalezen op de gemeentelijke website http://www.knokke-heist.be of via deze link.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.