Home > Knokke-Heist stunt met wereldpremière van topfotograaf Anton Corbijn

Knokke-Heist stunt met wereldpremière van topfotograaf Anton Corbijn

Geschreven op 29 september 2020 om 09:18 door Mario De Wilde

Afgelopen weekeinde opende de tentoonstelling MOØDe van Anton Corbijn zijn deuren in het CC Scharpoord. De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt nog tot 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van deze topfotograaf. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt. (foto’s © Thibaut De Groote)

Wereldpremière

Net als in het oeuvre van Corbijn combineert Knokke-Heist kunst, mode en goede smaak. De kunstzinnige Belgische badstad is dan ook de ideale plek voor de wereldpremière van MOØDe. De tentoonstelling met bijna 200 werken, waarvan vele voor het eerst worden getoond, is in wereldprimeur te zien in Knokke-Heist van 27 september 2020 t/m 10 januari 2021.

Iconische status

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur.

Kruisbestuiving van mode en fotografie

Fotografie speelt een hoofdrol in de wereldwijde modecultuur en -industrie. De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren. Voor de fotografie is het eigen visuele universum van die modewereld dan weer een heel dankbaar onderwerp. Met MOØDe bewijst Anton Corbijn dat mode overal is.

Zondag 27 september 2020 tot en met zondag 10 januari 2021

Dagelijks: 10 – 18 uur (laatste tijdslot om 17 uur)

Tickets enkel online beschikbaar via de website.

Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist www.fotofestival.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.