Home > Knokke-Heist Shopping Shuttle: wegens groot succes verlengd in tijd en traject

Knokke-Heist Shopping Shuttle: wegens groot succes verlengd in tijd en traject

Geschreven op 1 september 2020 om 08:17 door Mario De Wilde

De gemeente Knokke-Heist zette deze zomer zijn status van shoppingparadijs nog meer in de verf. Alle shoppers konden de hele zomer lang gratis gebruikmaken van een elektrische shuttledienst die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt. De trendy citymobiels waren meteen een schot in de roos, het winkelpubliek nam maar al te graag plaats in de geluidsarme shuttlebusjes. De Shopping Shuttle vervoerde sinds de start op 13 juli meer dan 11.000 gasten. Naast een leuke beleving zorgt de shuttledienst ook voor minder filevorming.

Om ook na de zomer aan deze grote vraag te blijven voldoen, wordt het project in het kader van #ikzomerwestvlaams verlengd in tijd en traject vanaf 1 oktober tot 15 november. Provincie West-Vlaanderen pakt met het initiatief ‘Ik Zomer West-Vlaams’ uit met een rijk gevuld en coronaproof programma met activiteiten voor wie zijn vakantie in eigen land of regio doorbrengt. De Shopping Shuttledienst komt nog steeds dagelijks tussen 11 tot 20 uur om het kwartier langs bij de 12 huidige haltes die diezelfde zijn in beide richtingen van het parcours. Aan elke halte stopt de shuttle om de passagiers te laten op- en uitstappen.

Shopping Shuttle
Grote nieuwigheid vanaf 1 oktober: er wordt nu ook een tweede lijn toegevoegd, namelijk de Zwin Shuttle. Deze nieuwe shuttlebus, in de kleuren van de Zwinregio, zal drie haltes hebben:

Minigolf: aan de ondergrondse parking Minigolf in de Kustlaan, waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien
Zwinbosjes: aan de hoek Léon Lippensdreef / Bronlaan
Zwin Natuur Park: aan de parking van het Zwin Natuur Park

De Zwin Shuttle zal dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur om het uur langs het uitgestippelde groene parcours rijden. Op bepaalde weekends en vakantiedagen zal de frequentie hoger liggen. De reistijd voor het hele traject bedraagt ongeveer 20 minuten. Het Zwin Natuur Park is gesloten op maandag en dinsdag, behalve in de vakantieperiodes en verlengde weekends. Maar ook op deze dagen is de Zwin Shuttle het geschikte vervoersmiddel voor natuurliefhebbers die de prachtige wandelwegen rond het Zwin Natuurpark willen ontdekken.

Let op: de shuttle wordt gezien als openbaar vervoersmiddel, dus de maatregelen rond corona gelden ook hier. Dit wil zeggen dat een mondmasker dragen verplicht is.

Copyright foto’s: Frankie and Fish & Manon Nievelstein

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.