Home > Knokke-Heist mag zich vanaf nu officieel Pleegzorggemeente noemen

Knokke-Heist mag zich vanaf nu officieel Pleegzorggemeente noemen

Geschreven op 11 november 2023 om 07:07 door Mario De Wilde

Van 10 tot en met 19 november 2023 is het de Week van de Pleegzorg. Tijdens deze week zet Pleegzorg Vlaanderen dit thema zoveel mogelijk in de kijker. En geen betere manier om dit te doen dan met veel fierheid aankondigen dat Knokke-Heist vanaf 9 november 2023 officieel erkend is als Pleegzorggemeente, een badplaats die pleegzorg sterk genegen is en actief wil ondersteunen.

Met het label van Pleegzorggemeente toont de gemeente Knokke-Heist haar betrokkenheid bij pleegzorg en haar streven naar het meer bekend maken van de pleegzorg in onze gemeenschap. Als onderdeel van onze inzet voor pleegzorg, willen wij nieuwe pleeggezinnen verwelkomen en de noodzaak ervan benadrukken.

Naast het bieden van fysieke opvang in één van de pleeggezinnen of bij een pleegouder, wil het gemeentebestuur van Knokke-Heist nog meer doen. Het zal in de toekomst deelnemen aan sensibiliserings- en wervingscampagnes om het bewustzijn over pleegzorg te vergroten en nieuwe pleeggezinnen te vinden. Knokke-Heist wil de gemeenschap mobiliseren en aanmoedigen om zich in te zetten voor de zorg van onze kwetsbare kinderen.
“Deze erkenning als Pleegzorggemeente hebben we te danken aan de inzet en toewijding van de bestaande pleeggezinnen in Knokke-Heist. Momenteel zijn dat er 23. Wij willen dan ook graag onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor de jarenlange belangeloze inzet van deze pleeggezinnen. Hun ondersteuning en zorg hebben een positieve impact gehad op het leven van vele kinderen”, aldus Schepen Nick Wenmaeckers.

Knokke-Heist nodigt inwoners, organisaties en bedrijven uit om zich aan te sluiten in hun inzet voor pleegzorg. Samen kunnen we het verschil maken en ervoor zorgen dat elk kind de kans krijgt om op te groeien in een liefdevol en stabiel gezin. Of zoals Bianca, pleegouder sinds jaren, zegt: “als ik dat rugzakje van een kind toch een beetje kan verlichten, daar doe ik het voor”.

Wil je zelf pleegouder worden of wil je meer informatie over pleegzorg en hoe je kunt bijdragen, nodigen wij je uit om de website te bezoeken of contact op te nemen met onze pleegzorgconsulenten.

Voor meer informatie neem contact op met:
Pleegzorg West-Vlaanderen 051 200 222 info@pleegzorgwvl.be https://www.pleegzorg.be/west-vlaanderen

Op de foto van LnR: Ines Van Laeken, Pleegzorg Vlaanderen, Bianca, pleegmoeder sinds jaren en Schepen Nick Wenmaeckers

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.