Home > Knokke-Heist heeft er een eeuwelinge bij: Suzanne De Raeve vierde 100ste verjaardag in Belle Epoque

Knokke-Heist heeft er een eeuwelinge bij: Suzanne De Raeve vierde 100ste verjaardag in Belle Epoque

Geschreven op 15 december 2022 om 09:46 door Mario De Wilde

Op zaterdag 10 december 2022 vierde Suzanne De Raeve in het woonzorgcentrum Belle Epoque haar 100ste verjaardag. Schepen Kris Demeyere verraste de kranige eeuwelinge met een fleurig boeket, een schaal van het provinciebestuur en een fotokader van ons Koningspaar.

Suzanne zag op 10 december 1922 het levenslicht in Gent. Ze woonde met haar ouders in Gentbrugge. Haar papa was militair en een getalenteerd voetballer. Haar mama is door ziekte vroeg gestorven. Ze heeft haar man George leren kennen maar het was voor hem niet eenvoudig om het hart van Suzanne te veroveren. Toch is het hem gelukt en waren ze vele jaren gelukkig getrouwd. George werkte als directeur van een middelbare school in Brugge. Vandaar dat ze het mooie Gent ruilde voor de Breydelstad ondanks dat ze zelf werkte in het Hof van Commerce als secretaresse.

Samen hebben ze een tijdje in Oostenrijk gewoond waar Suzanne skiles gaf. Ze spreekt dan ook verschillende talen maar italiaans is nog altijd haar favoriete taal. Tot op 82-jarige leeftijd bond ze nog de latten aan om te water- en alpineskiën. Nog voor kort ging ze elke week zwemmen in het Olympisch zwembad in Brugge. Water is haar grote liefde. “Sporten is leven” zegt Suzanne. Of ze een sterk karakter heeft daar moet je niet aan twijfelen. Ook fysisch blijft ze in topvorm want zelfs het coronavirus kreeg haar niet klein. Haar levensmotto luidt: “difficult yes, impossible no”. Door haar visie “Blijf positief in het leven en geniet” slaagde ze erin om de kaap van de 100 jaar te overschrijden. Ze is trouwens steevast van plan om daar nog enkele jaartjes bij te doen.

Ze had voor haar oude dag altijd de mond vol over het woonzorgcentrum Belle Epoque in Knokke-Heist. Met wat omwegen is ze daar in Duinenwater uiteindelijk ook beland. Het gemeentebestuur wenst Suzanne, een kranige dame met een sterk karakter en een sterk lichaam, nog vele gezonde en gelukkige jaren in de West-Vlaamse badplaats!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.