Home > Knokke-Heist en Kortrijk verplichten mondmasker op heel hun grondgebied

Knokke-Heist en Kortrijk verplichten mondmasker op heel hun grondgebied

Geschreven op 24 juli 2020 om 14:15 door Mario De Wilde

Zowel Knokke-Heist als Kortrijk verplichten bewoners en bezoekers dat op hun grondgebied mondmaskers overal verplicht zijn.

In Knokke-Heist geldt reeds voor de federale regelgeving een mondmaskerverplichting op de markten. Vanmiddag heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om voor al wie ouder is dan 12 jaar het dragen van een mondmasker in open lucht vanaf morgen zaterdag 25 juli 2020 te verplichten in alle straten en op de zeedijk over het hele grondgebied van Knokke-Heist.  Aan de bevolking wordt gevraagd om geen gebruikte mondmaskers op het openbaar domein achter te laten maar in een afvalbak te deponeren of mee te nemen naar huis.

Evenementen
Idem voor Kortrijk. De komende weken vinden er heel weinig evenementen plaats in Kortrijk. Het gaat voornamelijk over straat- en buurtfeesten. De mondmaskerplicht geldt daar ook. Registreren is hiervoor niet verplicht, gelet op de aard van deze evenementen.

Markten en shoppingdagen
Tijdens de markten worden de looplijnen terug ingevoerd en wordt er met stewards gewerkt die de mensen wijzen op de verplichtingen van het dragen van een mondmasker en het houden van de nodige afstand.  Vanaf morgen zaterdag wordt er in het winkelwandelgebied opnieuw met toegangspoorten en stewards gewerkt die de mensen wijzen op de verplichtingen (mondmasker en afstandsregel). Tevens wordt aan de politie gevraagd om gericht patrouilles in te zetten over het hele grondgebied.

Zes gouden regels  

Voor alle duidelijkheid, het dragen van een mondmasker is geen vrijgeleide om de volgende 6 gouden coronaregels niet langer na te leven:

Respecteer de hygiënemaatregelen (ontsmetten van handen, deurklinken, tafels, stoelen…)

Doe activiteiten het liefst buiten

Wees extra voorzichtig met kwetsbare mensen

Blijf op een veilige afstand (1m50)

Beperk je contacten tot 15 personen per week

En beperk ook bijeenkomsten tot 15 personen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.