Home > Knokke-Heist baadt in het sprookjeslicht tijdens het shoppen, met dan aan Light ART

Knokke-Heist baadt in het sprookjeslicht tijdens het shoppen, met dan aan Light ART

Geschreven op 7 december 2021 om 17:20 door Mario De Wilde

Nog tot en met 9 januari zorgt Light ART opnieuw voor een unieke sfeer in Knokke-Heist. De lichtkunstwandeling telt maar liefst 9 kunstwerken en loopt doorheen de handelskern. Daarom is het perfect te combineren met het shoppen van kerstcadeautjes of feestoutfit. Bovendien is het een knap staaltje kunst voor elke liefhebber én tegelijk een leuke uitstap voor het hele gezin! Dit jaar is Light ART geïnspireerd op muziek en geluid, wat voor een fantastisch geheel van klank en licht zorgt.

MUSIC MAESTRO
De lichtinstallaties van Light ART krijgen elk een link met een muziekstroming, componist of compositie. De curator haalde zijn inspiratie bij enkele pioniers uit de lichtkunst en de muziek. Zo verhoogt de beleving van de kunstwerken. Sommige lichtkunstenaars lieten zich inspireren door de muziek, bij andere kunstwerken ontdekt de bezoeker zelf de muzikale verbanden. Een verrassend samenspel van muziek, geluid en vooral licht. Een app gidst de bezoekers langs het verlicht parcours aan de hand van enkele leuke audiofragmenten.

KINDERPARCOURS
De allerkleinsten maken op een speelse manier kennis met klank, licht en muziek. Zij kunnen samen met hun gezin de lichtkunstwerken ontdekken met een op maat gemaakte kindergids. Daarin staan knotsgekke opdrachten en challenges voor onderweg.

EINDEJAARSSHOPPEN
Knokke-Heist is dé plek om kerstcadeaus of een feestoutfit te scoren. De gouden shoppingdriehoek Lippenslaan-Kustlaan-Dumortierlaan is een waar winkelparadijs. Bovendien zijn alle winkels open op zon- en feestdagen. Het parcours van Light ART is makkelijk te combineren met een dagje shoppen. Op die manier worden de bezoekers verspreid over een grotere oppervlakte, waardoor de drukte in de winkelstraten afneemt.

DRUKTEBAROMETER OP GROEN TIJDENS STARTWEEKEND
Afgelopen weekend ging Light ART succesvol van start. Ondanks de gezellige sfeer, kleurde de kustbarometer van Westtoer geen enkel moment oranje of rood. Uiteraard zat het slechte weer er ook wel voor iets tussen, maar gelukkig zijn er 4 extra dagen toegevoegd tijdens de extra week kerstvakantie, zodat iedereen de kans heeft om de kunstwerken te ontdekken tijdens het eindejaarsshoppen.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Knokke-Heist hecht veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de bezoekers. Alles wordt daarom georganiseerd binnen de mogelijkheden die de op dat moment geldende Covid-maatregelen toelaten. Dankzij het uitgerekte parcours en de brede straten, zal er voldoende ruimte zijn om een veilige afstand te respecteren. Wordt het toch te druk? Dan wordt het aangeraden om een mondmasker te dragen. Het laatste lichtkunstwerk bevindt zich in de Heilig Hartkerk, daar is een mondmasker en CST verplicht.

Meer informatie vind je op www.mykh.be/lightart.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.