Home > Kleuter- en omnisportkamp van Brugge bezocht sportstrand van Zeebrugge

Kleuter- en omnisportkamp van Brugge bezocht sportstrand van Zeebrugge

Geschreven op 31 augustus 2020 om 10:24 door Mario De Wilde

Schepen Franky Demon was afgelopen weekeinde te gast op het kleuter- en omnisportkamp in de Koude Keuken te Sint-Andries. Vorige week ontvingen ze daar 28 kleuters en 123 jongeren tussen 7 en 12 jaar die actief aan het werk werden gezet met verschillende beweeg- en sportvormen op drie locaties, namelijk het Instituut Mariawende-Blydhove te Sint-Kruis, K.A. Jan Fevijn te Assebroek en hier in Sint-Andries.

Bij de vier- tot zesjarigen lag de nadruk op bewegingsspelletjes en knutselen. En tijdens de omnisportkampen konden de kinderen op een leuke manier kennismaken met een brede waaier aan sporten zoals rope-skipping, hockey, dans, basketbal, enz.. Hoogtepunt van hun week was donderdag toen ze naar het sportstrand te Zeebrugge gegaan zijn waar ze konden volleyballen, voetballen, beachtennis spelen en zelfs gaan zwemmen in de zee.

Schepen van Sport Franky Demon: “Dit jaar waren de sportkampen echter anders dan de voorbije zomers: bubbels, ontsmetten, mondmaskers en handen wassen waren de codewoorden voor een geslaagde organisatie. Met trots mag ik meedelen dat alle geplande stedelijke kleuter-, omni- en tienerkampen deze zomer zijn kunnen doorgaan en dat er geen enkel kamp vroegtijdig moest geannuleerd worden wegens een coronabesmetting. Mede verantwoordelijk daarvoor zijn de monitoren die zich uit de naad hebben gewerkt om alle kampen vlot te laten verlopen zodat de deelnemers, ondanks alle coronamaatregelen, van een toffe sport- en beweegweek konden genieten.”

“Een heel belangrijke partner in gans dit verhaal is K.A.V.V.V.&Fedes vzw, die instaat voor de praktische organisatie van onze sportkampen: zij verzorgen onder andere de inschrijvingen en opvolging ervan, het voorzien en opvolgen van de monitoren, het kamptransport en de implementatie van de coronadraaiboeken. De stad staat dan weer in voor het programma, het (gratis) ter beschikking stellen van de infrastructuur, het busvervoer, de promotie en (dit jaar) voor alle ontsmettingsmateriaal. Zoals jullie wel weten streeft de stad ernaar om in de toekomst méér een regisseursrol op te nemen voor het realiseren van een gedifferentieerd sport- en beweegaanbod, wat ook expliciet beschreven werd in ons nieuwe beleidsprogramma.  Sinds 2015 werken we op deze manier samen en ik ben zeer blij om te mogen vaststellen deze samenwerking altijd vlekkeloos is verlopen. Het verheugt mij dan ook dat we zeker nog tot eind 2023 op deze manier zullen verder werken!”

Om even wat cijfermateriaal te geven: in de zomer van 2020 tellen we 21 kamp bubbels van maximum 50 kinderen verspreid over 8 weken die begeleid worden door 50 kwalitatief opgeleide monitoren. Dit jaar werd er voor het eerst een kamp georganiseerd in sporthal de Landdijk waar een 21-tal kinderen van Zeebrugge en omstreken aan hebben deelgenomen. Voorts hebben we deze zomer voor het eerst gebruik gemaakt van het nieuwe sportcomplex de Xaverianen en kijken we vooruit naar de sportkampen van de herfst- en kerstvakantie, beiden in Daverlo. Al bij al heel mooie cijfers ondanks de ganse coronacrisis en dat biedt heel wat perspectieven voor de volgende jaren.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.