Home > Kleurrijk, comfortabel, authentiek: dit is de nieuwe arbeidskledij voor Brugse Mintus-woonzorgcentra

Kleurrijk, comfortabel, authentiek: dit is de nieuwe arbeidskledij voor Brugse Mintus-woonzorgcentra

Geschreven op 10 mei 2023 om 07:49 door Mario De Wilde

Weg met witte en andere schorten: dat is de filosofie achter de nieuwe arbeidskledij in de woonzorgcentra van Mintus. In samenspraak met het personeel werden nieuwe outfits voor de medewerkers ontwikkeld in een waaier van kleuren. De arbeidskledij werd op 9 mei officieel voorgesteld in WZC Ter Potterie, in hartje Brugge.
Medewerkers van de Mintus-woonzorgcentra zien er voortaan een tikje anders uit, in de arbeidskledij met de kleur van hun eigen keuze. Het nieuwe kledingdesign sluit aan bij het huiselijke karakter dat de WZC’s van Mintus het hele jaar door promoten. Het project rond de creatie van de nieuwe outfits werd in 2021 opgestart.

Frank Debaere, adviseur seniorenzorg Mintus: “’Maak van Mintus ook joentus’, dat is de huidige slogan van onze organisatie. Met die slogan motiveren we niet alleen mensen om te kandideren voor zorgjobs en andere functies bij Mintus. We onderstrepen ook dat we elke dag investeren in kwalitatieve en betaalbare zorg, binnen een huiselijke context. De zeven woonzorgcentra van Mintus vormen daar geen uitzondering op.”

Wie huiselijk zegt, zegt comfortabel, gebruiksvriendelijk, stijlvol. En duurzaam, als het even kan. De nieuwe arbeidskledij van de medewerkers in de WZC’s voldoet aan al die vereisten en maakt dat ‘de witte en andere schorten’ op korte termijn uit de zorgvoorzieningen verdwijnen.

Mintus-voorzitter Pablo Annys: “Het groepsgevoel onder de mensen versterken en de tussenschotten tussen functies weghalen: dat doet de nieuwe arbeidskledij bij Mintus. Medewerkers mochten mee beslissen over de stijl, het comfort bij het dragen, de duurzaamheid van de materialen. Het resultaat zijn broeken en polo’s met een eigentijdse look geworden. De broeken hebben een jeanskleur, de polo’s zijn beschikbaar in maar liefst 18 kleuren. Een heuptasje voor klein werkmateriaal maakt het helemaal af. Zo krijgen de medewerkers en bewoners een echt thuisgevoel en zo geven we de zorgvoorzieningen extra kleur. Ook dat is ‘zorg met een plus’.”

De nieuwe arbeidskledij in alle Mintus-WZC’s is ontwikkeld voor intensief gebruik en moet wasvriendelijk zijn. Om elke medewerker een ‘authentiek’ gevoel te geven, wordt de kledij gepersonaliseerd, in combinatie met een logo van Mintus. Wasserij CLOVA testte de outfits alvast op kwaliteit en onderhoudsgemak, met succes.
De nieuwe kledinglijn luidt het definitieve einde in van de ‘traditionele’ zorgoutfits die sinds 2015 te zien waren in de woonzorgcentra.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.