Home > Kleine uitbreiding betalend parkeren in Kortrijk op vraag van bewoners 

Kleine uitbreiding betalend parkeren in Kortrijk op vraag van bewoners 

Geschreven op 21 september 2020 om 15:08 door Mario De Wilde

Op vraag van bewoners komt er een kleine uitbreiding betalend parkeren in een deel van de Elfde-Julilaan en een klein deel van de Brugsesteenweg in Kortrijk. In februari dit jaar kwam het voorstel van Stad Kortrijk om het betalend parkeren uit te breiden met 13 straten in Kortrijk. Globaal bleek daar toen geen draagvlak voor te bestaan en werd de grotere uitbreiding niet doorgevoerd. Daarop kwam echter reactie vanuit de Elfde-Julilaan en de Brugsesteenweg, die oorspronkelijk deel uitmaakten van de uitbreiding. Beide straten hadden de specifieke vraag om toch in hun deel van de straat betalend parkeren in te voeren.

Draagvlak voor uitbreiding betalend parkeren
Voor beide straten werd op initiatief van de inwoners zelf een aparte en representatieve bevraging uitgevoerd. Voor de Brugsesteenweg werd de vraag voor betalend parkeren positief beantwoord door 14 van de 20 adressen. In de Elfde-julilaan reageerden 55 adressen op de bevraging, waarvan 42 adressen bevestigden graag betalend parkeren in hun straat te zien. Begin september had Stad Kortrijk samen met de initiatiefnemer van de bevraging, Wouter Blancke, een constructief onderhoud om de resultaten van de bevraging te bespreken.

Wouter Blancke, bewoner Elfde-Julilaan en initiatiefnemer van de bevraging: “Nadat we vernamen dat er in de Elfde Julilaan geen betalend parkeren werd ingevoerd, hoorde ik ontgoocheling bij medebewoners in de straat. Omdat ik wilde weten of mijn vermoeden correct was bezorgde ik aan elk huis, op huisnummer, een brief waarop ze zowel positief, negatief als neutraal konden reageren. 75% van de terugbezorgde brieven bleken positief, alle brieven werden daarop doorgegeven aan het stadsbestuur. Het was dan aan hen om een beslissing te nemen.”

Op basis van deze gegevens geeft Stad Kortrijk gehoor aan de vraag van de inwoners om in zowel de Elfde-Julilaan als de Brugsesteenweg de betalende parkeerzone KOR2 uit te breiden naar hun deel van de straat.   Meer specifiek gaat het dan over het deel van de Elfde-Julilaan in het deel tussen de Deken Degryselaan en de Oudenaardsesteenweg, en het deel van de Brugsesteenweg tussen de Brugse Poort en de Koninging Elisabethlaan.

In een KOR2 parkeerzone dient men van maandag tot en met zaterdag een parkeerticket aan te kopen van 9 uur tot 19 uur, dit voor een maximum bedrag van 4 euro. Het eerst uur parkeer je steeds gratis, mits nemen van een ticket. Zo moeten bezoekers niet betalen om kort te parkeren. Voor de bewoners verandert er niets. Bewoners hebben recht op een gratis bewonerskaart voor het parkeren van hun auto.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.