Home > Klaas Delrue en Stefan Dixon vervangen concert Johannes Is Zijn Naam in Brugse wijken

Klaas Delrue en Stefan Dixon vervangen concert Johannes Is Zijn Naam in Brugse wijken

Geschreven op 17 augustus 2023 om 11:28 door Mario De Wilde

Van 20 tot 23 augustus 2023 strijkt het mobiel cultuurhuis Uitwijken neer in vier Brugse wijken met ‘Afrivlaams’, een muzikale reis van Kaapstad naar Vlaanderen gebracht door Yevgueni-frontman Klaas Delrue en de Zuid-Afrikaanse zanger Stefan Dixon. Zij vervangen Johannes Is Zijn Naam die vorige week zijn zomerconcerten annuleerde om gezondheidsredenen. Het duo Stefan Dixon, geboren Zuid-Afrikaans singer-songwriter die nu in België woont, en Yevgueni-frontman Klaas Delrue eert tijdens dit concert hun Vlaamse én Zuid-Afrikaanse helden en toont hun grote voorliefde voor het Afrikaans als muziektaal.

Stefan Dixon vertaalde de meest iconische Vlaamse Kleinkunstklassiekers naar het Afrikaans. Klaas Delrue neemt de Nederlandstalige helft voor zijn rekening maar waagt zich in primeur ook aan een streepje Afrikaans. Denk aan ‘De Zotte Morgen’ en ‘Rozane’ in het Afrivlaams, maar ook aan ‘Lisa se Klavier’ (Koos Kombuis) en ‘Bitterfontein’ (Piet Botha ). Tussendoor vertellen ze sappige reisverhalen en is ook humor nooit ver weg als je beide muzikanten op een podium zet.

“Ik ben bijzonder blij dat het Uitwijkenteam zo snel nog een mooie affiche kon programmeren als vervanging voor Johannes Is Zijn Naam. Nu de zomer zich volop laat voelen, brengen we mensen graag samen tijdens deze laatste vakantieweken, en bieden we een programma dat verbindt en inspireert. Uitwijken heeft een traditie in het slopen van drempels en deze keer steken we muzikaal continenten over.”, aldus Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus.

Praktisch

Zondag 20 augustus in het Rustenburgpark, Sint-Pieters
Maandag 21 augustus in de Parklaan, Sint-Michiels
Dinsdag 22 augustus in de Boogschutterslaan, Sint-Kruis
Woensdag 23 augustus op het Torenplein, Assebroek

Het gratis concert start om 19u30 en duurt 1 uur. 

Over Uitwijken

Uitwijken is een mobiel en openlucht cultuurhuis dat meerdere keren per jaar naar de Brugse wijken trekt met een divers en gratis cultuuraanbod. Al meer dan 10 jaar zet Uitwijken zich in om mensen samen te brengen rond een kwaliteitsvol en gratis cultuuraanbod zonder drempels.

www.uitwijken.be

 

Griet De Prest — Coördinator pers en communicatie

Tel +32 50 44 20 04 — Gsm +32 4

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.