Home > Kiwanis Torhout-Houtland zamelde maar liefst € 79.500 in voor kansarme kinderen

Kiwanis Torhout-Houtland zamelde maar liefst € 79.500 in voor kansarme kinderen

Geschreven op 9 juni 2023 om 07:35 door Mario De Wilde

Na alweer een jaar vol benefietacties en sociale activiteiten, heeft Kiwanis Torhout-Houtland een totaalbedrag van 79.500 euro ingezameld. Dat geld gaat naar goede doelen ten voordele van kansarme kinderen, onder het motto: Serving the children of the world. Dit succesvolle jaar wordt op 6 juni afgesloten in het schoolrestaurant De Brug in Torhout, waar voorzitter Peter Verbrugge cheques zal overhandigen aan de gesteunde projecten.

Doorheen het jaar organiseerde Kiwanis Torhout-Houtland verschillende activiteiten om deze goede doelen te steunen. Zo werd er een kerstwandeling en een belevingskamp voor kansarme kinderen uit West-Vlaanderen georganiseerd. Maar ook de Nacht van de Kletse Muus en het jaarlijkse Lentefeest lokten veel volk. Door de grote opkomst op deze activiteiten slaagde Kiwanis Torhout-Houtland erin om tot het mooie totaalbedrag van 79.500 euro te komen.

Met het ingezamelde bedrag steunt Kiwanis Torhout-Houtland maar liefst 23 projecten die zich richten op kansarme kinderen. Het gaat voornamelijk om lokale projecten. Met hun gift aan Kiwanis Childrens Fund worden ook een aantal internationale projecten gesteund. Daarnaast richtte Kiwanis dit jaar extra aandacht aan het Sint-Rembert Caritasfonds, dat op 6 juni de gastheer is voor de avond in het Schoolrestaurant De Brug.
Om dit jaar in schoonheid af te sluiten, zet Kiwanis Torhout-Houtland de gesteunde goede doelen nog eens extra in de bloemetjes. Afgelopen dinsdag kreeg elk van de 23 projecten een cheque met het voor hen ingezamelde geld.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.