Home > Kiwanis Knokke-Heist schenkt 12.535 euro aan deze zeven sociale projecten

Kiwanis Knokke-Heist schenkt 12.535 euro aan deze zeven sociale projecten

Geschreven op 11 oktober 2022 om 14:33 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag, tijdens een geslaagde 8ste editie van hun Kaas-en wijn event, deelde de Kiwanis Knokke-Zoute 12.535 euro uit aan zeven verschillende sociale projecten. Wij zetten ze graag voor onze lezers nog eens op een rijtje.

1000 euro aan TEJO Knokke-Heist
TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. Ze werken allemaal kortdurend vanuit hun eigen therapeutische denkkader.

5565 euro aan het Vlot
Het Vlot is een therapeutisch kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 5 met een handicap (verstandelijke, motorische of meervoudige beperking, ontwikkelingsvertraging of een Autisme spectrum stoornis).

810 euro aan Omnisportkamp Kiwanis
Voor veel kinderen is op vakantie gaan vanzelfsprekend, voor anderen is dit een ongekende luxe. Dankzij de samenwerking met de andere clubs uit de provincie, kunnen jaarlijks in de paasvakantie een 100-tal kinderen uit kansarme gezinnen aan een onvergetelijke doe-vakantie deelnemen op het domein van J-Club De Panne.

3000 euro aan VZW Spelotheek De Wip
Vzw De Wip is een veelzijdige organisatie die, op basis van de mensen- en kinderrechten, onderwijsopbouwwerk, opvoedingsondersteuning, taalstimulering, vrijetijdsactivering en therapeutisch materiaal aanbiedt.

910 euro Kerstfeest huiswerkklas
De huiswerkklas is een initiatief van VZW De Wip en biedt huiswerkbegeleiding voor kinderen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar uit de basisscholen van Knokke-Heist

750 euro Prader Willi Vlaanderen vzw
Kiwanis Knokke-Zoute financiert mee voor de organisatie van een jaarlijks event voor kinderen met het syndroom van Prader Willi. De organisatie richt zich op de kinderen die met PWS gediagnostiseerd worden.

500 euro aan Special Olympics Belgium
Special Olympics (SO) is een wereldwijde organisatie die sportactiviteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Kiwanis België is een van de hoofdsponsors van SOB (Special Olympics Belgium).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.