Home > Kinderen van Overleie in Kortrijk op zoek naar blauwe vogel

Kinderen van Overleie in Kortrijk op zoek naar blauwe vogel

Geschreven op 1 maart 2019 om 19:04 door Mario De Wilde

De Kortrijkse wijk Overleie gaat op zoek naar diverse talenten van heel wat kinderen. Theater Antigone, Wijkcentrum Overleie en een heleboel vrijwilligers slaan de handen in elkaar voor het ABC theaterproject. Maar liefst 35 enthousiaste kinderen tussen zes en twaalf jaar komen sinds januari elke woensdag samen om op zoek te gaan naar De blauwe vogel, naar een verhaal van Maurice Maeterlinck. Regisseurs Hannes Reckelbus en Salomé Mooij begeleiden deze vrolijk bende nog drie dagen in de krokusvakantie. Tijdens de workshops ontwikkelen de deelnemers spreekdurf, leren ze samenwerken of emoties uiten. Rodas (11) amuseert zich alvast rot: “Tijdens een oefenmoment moesten we doen alsof we super traag wakker werden. In slow motion. Dat was niet zo gemakkelijk, maar wel grappig”.

Op bezoek in het theater

Iedere maandag en dinsdag komen kinderen uit de buurt naar de huiswerkbegeleiding in Wijkcentrum Overleie. Dat vrijwillige initiatief van trekker Elisabeth De Smidt begeleidt kinderen met een migratieachtergrond die moeite hebben met schoolwerk door de taal. Met die groep kwam Elisabeth eens op bezoek bij Theater Antigone. “De kinderen waren zo onder de indruk dat er veel goesting was om hen verder te laten proeven van theater.” legt medewerker Liesbeth Verplancke uit. “We zien dat de kinderen hun talenten ontplooien en meer vertrouwen krijgen in elkaar en zichzelf.”

Straffe mama’s en vrijwilligers

Door de workshops is er ook veel bedrijvigheid in het Wijkcentrum. Zeven mama’s komen iedere ochtend koken voor de kinderen en houden een oogje in het zeil tijdens de middag. “Door samen te eten en de spontane ontmoetingen tussen de kinderen, ouders, regisseurs, personeel en vrijwilligers, heerst er hier een gezellige sfeer” zegt Tom Bruneel, Projectmedewerker van de Wijkteams. “We werken hier echt met de toekomst en de talenten uit de wijk, en dat maakt het project zo bijzonder. Eens te meer omdat het project is ontstaan vanuit een vraag in de buurt én er heel wat vrijwilligers een handje willen helpen. En dat is ook echt nodig. Zowel vrijwilligers van Theater Antigone als van het Wijkcentrum worden ingezet.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.