Home > Kinderen uit De Panne kregen ‘gelukzak’ n.a.v. Jeugdboekenmaand

Kinderen uit De Panne kregen ‘gelukzak’ n.a.v. Jeugdboekenmaand

Geschreven op 7 maart 2023 om 09:28 door Mario De Wilde

Maart is traditiegetrouw de Jeugdboekenmaand. Geluk, het thema, sluit perfect aan bij de visie van het lokaal bestuur De Panne, dat op maandag 6 maart alle Pannese schoolkinderen gelukkig maakte. Geluk zit in ons kleine hoekje. Met deze tagline wil De Panne onze gemeente promoten want geluk is één van de kernwoorden binnen onze visie. En dit jaar is geluk ook het centrale thema van de Jeugdboekenmaand. Geluk in de brede zin van het woord. Het gaat hierbij over hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat het iets minder gaat en je je angstig of eenzaam voelt.

Geluk in de Pannese bib
De hele maand maart maakt team Bibliotheek kinderen gelukkig met toffe boeken die passen bij hun leeftijdscategorie, met een kleurwedstrijd voor alle leerlingen van de Pannese lagere scholen, met leuke workshops en lezingen. En als beloning krijgen ze allemaal het cadeau van de Jeugdboekenmaand: een ‘gelukzak’. Met dank aan het culturele samenwerkingsverband Viertoren die deze zakken verdeelde over de bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne.

De gelukzak
Op maandag 6 maart kregen alle kinderen van De Panne hun ‘gelukzak’ uit handen van de burgemeester en schepenen van De Panne. Dankzij dit rugzakje met fluo boord kan iedereen veilig op bibliotheekbezoek komen. Bovendien kan het ook gebruikt worden als zwemzak, turnzak, lunchzak … Nicolas Luyssen, schepen van Bibliotheek & Spelotheek: “Mooi dat we samen met de andere gemeenten die deelnemen aan de samenwerking Viertoren wat ‘geluk’ bij onze kinderen kunnen brengen. Hopelijk ‘zakken’ ze dan eens af naar de bib, een plaats van beleving en dus meer dan jeugdboeken alleen.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.