Home > Kinderdagverblijf ’t Kaboutertje in Aartrijke bedankt door bestuur met zakjes ‘Power Food’

Kinderdagverblijf ’t Kaboutertje in Aartrijke bedankt door bestuur met zakjes ‘Power Food’

Geschreven op 10 oktober 2023 om 15:42 door Mario De Wilde

Van maandag 9 oktober tot zondag 15 oktober is het opnieuw ‘Week van de Kinderopvang’, een jaarlijks initiatief van koepelorganisaties in heel Vlaanderen. Kinderbegeleiders in de voorschoolse en buitenschoolse opvang staan die week extra in de kijker voor hun inzet en engagement. ‘Bedankt sterkmakers’ is het overkoepelende thema van de week. Ook bij de Brugse welzijnsvereniging De Blauwe Lelie (OCMW Brugge) wordt het personeel in de schijnwerpers gezet.

Tim MAENHOUT, directeur welzijnsvereniging De Blauwe Lelie: “Met De Blauwe Lelie investeren we op al onze opvanglocaties in krachtige kinderopvang, waar elk kind zich kan ontplooien en ontwikkelen. Door uitgekiende zorg voelen onze kinderen zich geborgen en krijgen ze dag na dag positieve prikkels die hen helpen uitgroeien tot zelfbewuste mensen. Tijdens de Week van de Kinderopvang bedanken we de vele medewerkers die dit voor ons mogelijk maken, want zij zijn de echte ‘sterkmakers’ van onze organisatie. Kwalitatieve kinderopvang is essentieel voor onze samenleving, want de impact ervan op de ontwikkeling van kinderen is in belangrijke mate afhankelijk van de competenties van de kinderbegeleiders.”

Pablo ANNYS, voorzitter welzijnsvereniging De Blauwe Lelie: “Meer dan 2135 ouders doen bijna dagelijks een beroep op één van onze 137 kinderbegeleiders. Elk kind krijgt bij ons een warme start in het leven waarbij ze kunnen spelen, leren én groeien. Van de eerste voorzichtige stapjes, tot wanneer ze zelf de wereld gaan ontdekken. We mogen trouwens de inspanningen van het logistiek en administratief personeel niet uit het oog verliezen want ook zij zijn een onmisbare schakel.”

Tim MAENHOUT: “Het is het teamwerk van kinderbegeleiders en ondersteunend personeel dat de kinderopvang van De Blauwe Lelie tot een bruisende, dynamische plek maakt. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor het personeel dat er werkt. Wie op zoek is naar een leuke job in de kinderopvang in de regio Brugge moet zeker eens met ons contact opnemen want we zijn altijd op zoek naar nieuwe ‘sterkmakers’.”

Het bestuur van De Blauwe Lelie bedankt elke medewerker met een thematisch zakje ‘Power Food for Power People’, gevuld met studentenhaver. De week wordt afgesloten met een feestelijke ontmoetingsavond.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.