Home > Kindercarrousel Zedelgem wees zaterdag ouders de weg naar Huis van het Kind

Kindercarrousel Zedelgem wees zaterdag ouders de weg naar Huis van het Kind

Geschreven op 23 mei 2022 om 10:34 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag vond de Kindercarrousel Zedelgem plaats. De Kindercarrousel bracht ouders in contact met de werking van het Huis van het Kind. In een Huis van het Kind kunnen zij terecht voor alle vragen rond opvoeden en opgroeien. Verschillende organisaties werken er samen om ouders te helpen op het vlak van preventieve gezinsondersteuning.

Kindercarrousel : ontmoeten, bijleren en plezier maken

Een kindercarrousel is een speelse en gezellige ontmoetingsnamiddag voor ouders (en grootouders) met hun jonge kinderen. Tijdens de Kindercarrousel Zedelgem maakten meer als 200 ouders en kinderen via leuke workshops kennis met de werking van het Huis van het Kind. Zo bestond het aanbod uit : Laat je schminken !, Voel je ook de kriebels om te komen spelen ?, Goochel je mee ?, Photobooth, Knutsel je eigen boomschijfhanger, Blote voetenpad, Kinderopvangpret, Speel-o-bus, Kies je eigen tattoo en vrij spel. Zij kwamen er in contact met de expertise van de verschillende partners. De vele ouders en grootouders genoten ook van de leuke ontmoetingskansen met andere ouders waarmee zij, in een gemoedelijke sfeer, ervaringen konden delen.

Karo, mama van Elliot : ‘Het was dolle pret om samen met Elliot te kijken naar de goochelaar en samen over het blote voetenpad te lopen. Daarna kon ik bij een stukje cake en een drankje met andere mama’s en papa’s een babbeltje slaan.’

Voorstelling Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem.

Het Huis van het Kind wil de bestaande dienstverlening op vlak van preventieve gezinsondersteuning voor ouders en kinderen in de betrokken gemeenten overzichtelijker en toegankelijker maken. Het Huis van het Kind is op vandaag een samenwerking tussen OCMW en Gemeente Zedelgem, OCMW en Gemeente Oostkamp, OCMW en Stad Damme, Kind en Gezin, Ferm Kinderopvang, Kind en Preventie, ECK De Wieg, Reddie Teddy, Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderenvzw en de vereniging SPOOR Brugge. Dit intergemeentelijke samenwerkingsverband is gestart in 2014. Ondertussen organiseerden we een aantal succesvolle netwerkmomenten, interessante vormingen en in elke gemeente meerdere kindercarrousels voor ouders en kinderen. Verdere informatie over het Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem kan steeds bekomen worden op www.huisvanhetkinddoz.be en via info@huisvanhetkinddoz.be . Daar vindt je  ook informatie over de kindercarrousel in Damme op 22 juni.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.