Home > Kindercarrousel Damme wees gisteren ouders de weg naar Huis van het Kind

Kindercarrousel Damme wees gisteren ouders de weg naar Huis van het Kind

Geschreven op 23 juni 2022 om 13:13 door Mario De Wilde

Gisteren vond de Kindercarrousel te Damme plaats. De Kindercarrousel bracht ouders in contact met de werking van het Huis van het Kind. In een Huis van het Kind kunnen zij terecht voor alle vragen rond opvoeden en opgroeien. Verschillende organisaties werken er samen om ouders te helpen op het vlak van preventieve gezinsondersteuning. Een kindercarrousel is een speelse en gezellige ontmoetingsnamiddag voor ouders (en grootouders) met hun jonge kinderen.

Tijdens de Kindercarrousel te Damme maakten meer als 260 ouders en kinderen via leuke workshops kennis met de werking van het Huis van het Kind. Het aanbod bestond uit : Goochel je mee ?, Laat je schminken, Wraps met de piepkeuken, Blote voetenpad, Loose parts dinowereld, Speel-o-bus, Kies je eigen tatoo, Kinderopvangpret, Photobooth en mogelijkheid tot vrij spelen. De vele ouders en grootouders genoten ook van de leuke ontmoetingskansen met andere ouders waarmee zij, in een gemoedelijke sfeer, ervaringen konden delen.

Voorstelling Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem.

Het Huis van het Kind wil de bestaande dienstverlening op vlak van preventieve gezinsondersteuning voor ouders en kinderen in de betrokken gemeenten overzichtelijker en toegankelijker maken. Het Huis van het Kind is op vandaag een samenwerking tussen OCMW en Gemeente Zedelgem, OCMW en Gemeente Oostkamp, OCMW en Stad Damme, Kind en Gezin, Ferm Kinderopvang, Kind en Preventie, ECK De Wieg, Reddie Teddy, Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderenvzw en de vereniging SPOOR Brugge. Dit intergemeentelijke samenwerkingsverband is gestart in 2014.
Ondertussen organiseerden we een aantal succesvolle netwerkmomenten, interessante vormingen en in elke gemeente meerdere kindercarrousels voor ouders en kinderen. Verdere informatie over het Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem kan steeds bekomen worden op www.huisvanhetkinddoz.be en via info@huisvanhetkinddoz.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.